Facebook Demo

Lucina & Magnus Bortom horisonten

Bloggare
661

Här kommer Lucina & Magnus göra inlägg om sina upplevelser bortom horisonten där vi just nu lever ombord vår båt Sarita i Medelhavet.

Lucina & Magnus Bortom horisonten

Nytt blogginlägg om den ideala långfärdsbåten.

Förmodligen sista skidturen för i år gick till Malmbäckstugan, eller nästa ända fram till stugan då det var en bäck i dalgången innan stugan som vi inte ville chansa att passera över. En hel del bara fläckar i spåret så skidsäsongen sjunger på sista versen, men vackert är det på kalfjället. Ovanligt mycket folk i rörelse då vi mötte ett annat par i spåret 🙂.

Lucina & Magnus Bortom horisonten

5 days 7 minutes ago

Tillbaka till Rogen naturreservat för att se Harry harr och hans kompisar leka vid bäcken som mynnar i Vingsjön, något som sker under en kort period en gång per år. Vattentemperaturen börjar närma sig den rätta då vi såg flera harrar även om det snart ska bli fler. Vi saknade dock kolbullarna och fick nöja oss med grillad korv (och marshmellows). Men ännu en fantasisk dag i Funäsfjällen.

Kolbullar och jakten på lekande harr. Dagens utflykt till Rogens nationalpark leddes av PA och Kajsa (och hunden Saga) som visade oss var harrarna leker I Vingsjön, något som sker när som helst nu. Men höjdpunkten blev kolbullar stekta över öppen eld från van hand, en riktig delikatess!

Dagens utflykt gick återigen till Ramundberget och vår milslånga slinga mot Klinken. Fortfarande mycket snö men de har börjat ploga upp vägen som spåret går på en bit så lite osäkert hur länge det går till. Men idag var vädret skönt, första turen utan långkalsonger. Fortfarande öde i spåren och på skidanläggningen. Vi hade tänkt åka till Hållan och upp på kalfjället mot Andersborgs våffelstuga, men det var så mycket bilar och skidåkare att vi åkte till Ramundberget istället. I Hållan märktes det att Kristi flygare är här med många nya turister.

Dagens utflykt blev ett återbesök till Tevsjön där vi förra gången hittade en grillplats. Så det blev korvgrillning i solskenet. Rofyllt med tystnaden som bara bryts av porlande bäckar, granars sus samt tranor och andra fåglar som sjunger in våren. På vägen hem stannade vi till vid Ljusnan och såg benbitar av ett större djur (ren?) vid fallet vid kraftstationen i Funäsdalen.

Lucina & Magnus Bortom horisonten

2 weeks 2 hours ago

Dagens aktivitet var en milslång vandring upp mot Funäsdalsberget. Efter en del pulsande (skaren höll hyfsat bra) i ständig uppförsbacke kom vi upp på kalfjället men valde att gå ner samma väg då nedfarterna från toppstugan är fulla med snö. Vi passerade vad vi tror är björnspår på vägen vilket skulle stämma med vad vi hörde på vägen upp att det skulle siktats björn i området.

Lucina & Magnus Bortom horisonten

Lucina & Magnus Bortom horisonten

2 weeks 11 hours ago

Det varmaste tack till alla er som gratulerade mig på min 60 års dag igår med så mycket omsorg och glädje.
Glöm inte att njuta av vårens färger, dofter och fågelkvitter.
Utsikt kl.04:30 från mitt köksfönster.

Dagens utflykt gick till en öde Andersborgs Våffelstuga på kalfjället ovanför Tänndalen. Stugan hoppas öppna till midsommar igen då snödjupet är större än vanligt. Det blåste lite men annars skönt. Som vanligt inga turister så långt ögat når. Inga skidspår kvar utan vi följde skoterleden.

Grattis Lucina på din dag och tack för du ger mig tjoho i mitt liv.


This is a Facebook demo page created by plugin automatically. Please do not delete to make the plugin work properly.

Share Button