Facebook Demo

Lucina & Magnus Bortom horisonten

Bloggare
672

Här kommer Lucina & Magnus göra inlägg om sina upplevelser bortom horisonten där vi just nu lever ombord vår båt Sarita i Medelhavet även om vi tillfälligt är i Funäsdalen tills vi kan resa tillbaka till vår båt i Grekland (Covid-19)

Lucina & Magnus Bortom horisonten

Lucina & Magnus Bortom horisonten

4 days 11 hours ago

Tack härliga Härjedalen och vackra Funäsdalen för att vi fått sett dig skifta från vinter till sommar, men vår längtan hem drar oss nu sakta söderut mot Sarita i Grekland.

Lucina & Magnus Bortom horisonten

1 week 12 hours ago

Gårdagens vandring var i Rogens naturreservat. Vi gick upp till Handskinnvålen, fjället ovanför sjöarna. Vi trodde det skullle bli trångt på fjället då det var ett 50-tal bilar parkerade vid Kärringsjön, men vi såg bara ett annat par på vandringen. Det verkar som fiske drar mer än vandring. Vi såg däremot många renar på fjället och kunde plocka hjortron på myrarna vi passerade, äntligen börjar de mogna. Utsikten över sjösystemet och fjällen i Dalarna och Norge i bakgrunden kunde vi njuta av under den obligatoriska fikapausen. Ännu en härlig dag på fjället.

Idag blev det en och en halv mil och det känns i kroppen, men det var väl värt ansträngningen. Från Ramundberget vandrade vi förbi Klinken (där vi skidat tidigare i år) men fortsatte längs Ljusnan bank där öppna ängar finns tills vi kom till Tvärån. Där följde vi den upp mot kalfjället där vi hoppades få se Skarvfjället, men det var höljt i låga moln. Däremot var vandringen upp till utkikspunkten väldigt vacker med varierande natur längs Tvärån som bjöd på det ena vattenfallet efter det andra. Och på kalfjället kantades ån av djup snö där vi tog vår kaffepaus och vände tillbaks. Och det visade sig att Karl Johan svampar trivdes bra på markerna vi gick igenom. En alldeles underbar dag på fjället.

Vårfloden är över, dammarna fyllda och snön smält (nästan allt). Filmer från en dryg månad sedan jämfört med en från idag där skillnaden i Ljusnan flöde genom Funäsdalen vid kraftstationen är väldigt tydlig (filmad från samma plats).

Lucina & Magnus Bortom horisonten

Och där blev mössan klar till Tobias Törnebohm.
Beställ gärna en till dig själv!

Lucina & Magnus Bortom horisonten

Abstinensen av att inte få köra vinkelslip och jonglera med verktyg på min båt har resulterat i att mössa nr 20 nu är under skapande.
Beställ gärna!

Lucina & Magnus Bortom horisonten

Följ Ann-Maries seglats!
Underbart ödmjuk bok att inspireras av, djupt mänsklig och så älskvärd,om att ha modet att göra verklighet av sin dröm, att övervinna missöden och i en liten båt segla ut i Europa själv.
Kul att hon har min stickade mössa på sig.

oceandream.se/shop/soloaventyr-till-sjoss/

Idag blev det en kortare promenad på en halvmil från Hållan upp till kalfjället och den vackra Livsätersån med Skarvarna i bakgrunden. Där välkomnades vi av en strömstare med sitt karakteristiska nigande. På myrarna gör ängsullen att det ser ut dom det snöat, och med temperaturer runt sju grader så fick vi också en snö/hagel skur på oss.

Lucina & Magnus Bortom horisonten

NYA mössor färdiga🧶🥢
Skepp ohoj,då det inte vandras i fjällen så stickas det i stugan. Mössorna radar upp sig och de är stickade med 100% ullgarn.
Det kan bli nya modeller om någon har egna önskemål. Då ett tidigare inlägg väckte intresse för att köpa en mössa följer här en bild av de som är färdiga just nu.(Garnkostnad ca 80kr, tid 4 tim och ca 4800 stickade maskor per mössa)
Tänkt pris är 300kr (+ frakt 42kr) Hör gärna av dig om du är intresserad.

Lucina & Magnus Bortom horisonten

Den senaste veckan har ett nytt bostadsområde vuxit fram som holkar på träden vid vår skogskant gjorda på spillvirke med endast handverktyg (och ingen borr).


This is a Facebook demo page created by plugin automatically. Please do not delete to make the plugin work properly.

Share Button