Följ med på världshaven i vintermörkret

Lyssna på när Milo Dahlmann och undertecknad berättar om våra erfarenheter från livet ombord på långseglatser, illustrerat med bilder och filmer. Kvällen kommer också ge utrymme för frågor och diskussioner med de som kommit för att lyssna.

En av de lugna dagarna ombord Artimisia II i Patagonien

Artemisia II för ankar i Brecknock i Patagonien

Milo berättar om sin seglats till Antarktis, en kontinent med sina innevånare (pingviner) hon blev förälskad i under sin tid som aktivist ombord på Greenpeace båtar som höll till i området för att stoppa valslakten. Hon beskriver hur man kan uppfylla sin dröm med begränsade resurser och fokuserar på seglingen genom Patagonien och Antarktis.

Milo Dahlmann

Milo har i stort sett seglat två gånger till sina drömmars mål, fast första gången kom hon, med sin Bianca 27, bara till Ushuaia i Beagle-kanalen alldeles norr om Kap Horn. Problem med utrustningen gjorde att hon kom dit försenad och väderfönstret hade slagit igen. Så hon seglade tillbaks till Sverige och sparade ihop nya pengar för en ny båt och en ny seglats tio år senare, och kom då fram.

Själv berättar jag om skillnaderna mellan att segla i skärgården och på världshaven. Vad möter man bortom horisonten och hur kan man förbereda sig och hantera de nya förhållanden, och hur kan man njuta tillsammans i besättningen.

Bort mot horisonten

Jag har seglat både som charterskeppare och besättning på andras båtar, på hyrbåtar och på egen köl. Det har blivit  över 30 båtar och mer än 100 000 sjömil (bland annat med Milo ombord på hennes Artimisia II i Patagonien). Det är erfarenheterna från dessa upplevelser jag förmedlar under min del av kvällen (och i min bok Bortom horisonten).

Milo och jag vill gärna dela med oss av våra erfarenheter och inspirera andra för det de brinner för. Så välkommen ombord den 30:e januari klockan 19.00 för att följa med på världshaven i vintermörkret.

Fakta:

  • Inträdesavgift 200 kr, betalas på plats.
  • Det kommer finnas möjlighet att köpa Milos och Magnus böcker.
  • Var: Sitrus lokaler på Gävlegatan 22 B, 6 trappor (vid Torsplan)
  • När: Måndagen den 30 januari 19.00-21.30
  • Föranmälan på FB krävs (för att anpassa lokalen), klicka här för att anmäla er.

För mer information om Milo kan du gå till hennes webbplats: http://www.milodahlmann.se/

Share Button

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.