Segla i Medelhavet, praktiska råd och tips för bareboat charter eller långfärdssegling ombord Sarita i Medelhavet

P1000227

Målsättningen med kursen är att deltagarna skall känna sig trygga att kunna segla i området runt Grekland med egen båt eller med en bareboat.

Med fokus på förhållanden i Adriatiska, Joniska och Egeiska havet (Kroatien, Grekland och Turkiet) så går kursen igenom förutsättningarna och utmaningarna vare sig om man seglar på egen köl eller vill hyra en bareboat i området. Vi går igenom hur man ankrar, lägger till i mariner och i naturhamnar, vädersituationen och lokala väderfenomen och hur de hanteras och känns igen, myndigheter och pappersexercisen i olika delar, utrusning av båten och vad som är speciellt att segla bortom horisonten. Även relationer ombord med besättningens farhågor, rädslor och förmågor. Grunden för utbildningen är min bok Bortom horisonten som vi också använder som kurslitteratur och plattformen är Sarita, en Solitaire 52:a.

Kursledare är förutom jag själv även min medseglare Lucina Dahlberg. Jag har erfarenheterna från olika chefspositioner, coachutbildningar, kommunikation i förändringar och att vara skeppare respektive besättning på olika båtar, mer under fliken Om mig.

Lucina har i 50-årsåldern utvecklat en kärlek till båtlivet och speciellt segling till havs. Hon började mer eller mindre av en slump göra leveransseglingar 2007 och blev omedelbart förälskad i livet till havs, oavsett väderförhållanden. Hon tog då beslutet att utbilda sig på Marina Läroverket i deras kurs för Marinteknik/Skärgårdskapten, klass VII Maskinbefäl. Hon har därmed gått bl.a. Basic Safety och Maskinbefälsutbildning. Hon har själv med sina tre döttrar ansvarat för en Bellona under några somrar och seglar nu på somrarna ombord Sarita, en Solitaire 52. Förutom att segla älskar hon att kapa träd med motorsåg (har fyra motorsågar) och meka med motorer och renovera sitt hus från 1880 på landet utanför Järna.

Lucinas bakgrund är en lång och gedigen erfarenhet av att arbeta med socialt belastade familjer, de senaste sju åren som familjebehandlare för svårt utsatta familjer i Botkyrka kommun. Erfarenheterna sträcker sig från ungdomsinstitution i USA till skolhem i Stadsmissionens regi. I hela sitt yrkesverksamma liv har hon arbetat nätverksinriktat på fältet nära familjer i kris med ett tidsperspektiv som kan sträcka sig över många år och med en målsättning till en positiv förändring. Med en konstant vidareutbildning inom neurospsykiatri, juridik, samtalsmetodik, individ- och grupprocesser kombinerat med praktiskt arbete har gett en ödmjuk och empatisk inställning med stor människokännedom. Att se möjligheter och ge hopp i till synes hopplösa situationer och tillsammans med familjerna skapa nya lösningar är en stor drivkraft.

Vi vill gärna dela med oss av vårt intresse och vår samlade kunskap . Det finns möjlighet för deltagarna att själva organiserar en grupp, eller få individuell utbildning, där vi lägger upp formatet för kursen tillsammans. Då formen för kurserna kan variera så har jag inget fast pris utan beroende på form och antal deltagare kan detta variera.

För bokning, diskussion om upplägg och prisförfrågan kontakta mig genom att:

  • göra en kommentar nedan med dina kontaktuppgifter
  • maila till magnus (snabel a) bortomhorisonten.nu
  • ring 0706-81 51 61
Share Button

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.