Relationer ombord, hur man skapar ett gemensamt långseglingsprojekt

Sway.segelrepartionMålsättningen med kursen är att ge olika typer av besättningar som planerar en långfärdssegling möjligheter att uppfylla sina drömmar.

Kursen anpassas efter dina eller era behov, det gäller både innehåll, hur vi mixar teori, praktiska övningar och diskussioner samt antalet sammankomster. Upplägget är att inom de ämnen vi valt ha en kortare presentation följt av att vi samtalar om ämnet och sen genomför praktiska övningar tillsammans när det går. Vi jobbar så att alla får den tid de behöver för att ges möjlighet att få den kunskap vi har satt upp som mål. Det kan vara inom navigation i tidvatten, planera rutter, vilken utrustning man bör ha ombord, hur man ankrar bortom horisonten och vad som är en bra båt och de största skillnaderna mellan skärgårds- och oceansegling. Men också vilka förväntningar, farhågor och rädslor som besättningen kan ha inför seglingen och hur man kan hantera dem på ett bra sätt. Tillsammans delar vi med oss av våra erfarenheter och samtalar om utmaningar, farhågor, rädslor och förmågor samt hur vi kan tackla dem.

Kursledare är förutom jag själv även min medseglare Lucina Dahlberg. Jag har erfarenheterna från olika chefspositioner, coachutbildningar, kommunikation i förändringar och att vara skeppare respektive besättning på olika båtar, mer under fliken Om mig.

Lucina har i 50-årsåldern utvecklat en kärlek till båtlivet och speciellt segling till havs. Hon började mer eller mindre av en slump göra leveransseglingar 2007 och blev omedelbart förälskad i livet till havs, oavsett väderförhållanden. Hon tog då beslutet att utbilda sig på Marina Läroverket i deras kurs för Marinteknik/Skärgårdskapten, klass VII Maskinbefäl. Hon har därmed gått bl.a. Basic Safety och Maskinbefälsutbildning. Hon har själv med sina tre döttrar ansvarat för en Bellona under några somrar och seglar nu på somrarna ombord Sarita, en Solitaire 52. Förutom att segla älskar hon att kapa träd med motorsåg (har fyra motorsågar) och meka med motorer och renovera sitt hus från 1880 på landet utanför Järna.

Lucinas bakgrund är en lång och gedigen erfarenhet av att arbeta med socialt belastade familjer, de senaste sju åren som familjebehandlare för svårt utsatta familjer i Botkyrka kommun. Erfarenheterna sträcker sig från ungdomsinstitution i USA till skolhem i Stadsmissionens regi. I hela sitt yrkesverksamma liv har hon arbetat nätverksinriktat på fältet nära familjer i kris med ett tidsperspektiv som kan sträcka sig över många år och med en målsättning till en positiv förändring. Med en konstant vidareutbildning inom neurospsykiatri, juridik, samtalsmetodik, individ- och grupprocesser kombinerat med praktiskt arbete har gett en ödmjuk och empatisk inställning med stor människokännedom. Att se möjligheter och ge hopp i till synes hopplösa situationer och tillsammans med

Vi hoppas få möjlighet att dela med oss av vårt intresse och samlade kunskap. Då formen för kursen kan variera så har jag inget fast pris utan beroende på form och antal deltagare kan detta variera. Jag har inga schemalagda kurser så bäst är om de som vill ha utbildningen själva organiserar en grupp, eller vill ha individuell utbildning, där vi lägger upp formatet för kursen tillsammans.

För bokning, diskussion om upplägg och prisförfrågan kontakta mig genom att:

  • göra en kommentar nedan med dina kontaktuppgifter
  • maila till magnus (snabel a) bortomhorisonten.nu
  • ring 0706-81 51 61
Share Button

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.