Skärgårdsskeppare (Förarintyg)

express.spinnaker

Målsättning med kursen är att deltagarna skall klara examen för Skärgårdsskeppare och ha fått med sig praktiska tips och kunskaper som går utöver det som behövs för provet.

Skärgårdsskeppare, eller Förarintyget, är första steget i den teoretiska nautiska kompetenser som är definierade av NFB (Nämnden för båtlivsutbildning). Formen kan anpassas efter gruppens (eller individens) förkunskaper och preferenser och kan ske på ett traditionellt sätt med en kväll i veckan eller intensivt med en eller två helger. Det behövs inga förkunskaper men om man är en grupp är det bra om alla ligger på ungefär samma nivå för att alla skall få ut maximalt av kursen. NFB rekommenderar ett praktikpass under dagtid, men det är inte obligatoriskt för att få själva intyget. Jag kan administrera ett sådant inom ramen för utbildningen. Intyget fås efter ett skriftligt prov genom någon av de förhörsförrättare som finns i landet (jag administrerar ett sådant prov).

Förutom att få en bra grund för sjölivet i skärgården ger en del försäkringsbolag rabatt på båtförsäkringen när du har ett Förarintyg.

Övergripande kunskapskrav enligt NFB är:

Förarintyg för fritidsbåt är ett intyg om att innehavaren vid förhöret visat sig ha teoretiska kunskaper om att föra fritidsbåt inomskärs och i skyddade vatten, i första hand i dagsljus och goda siktförhållanden samt hur man visar gott sjömanskap.

För mer detaljerad information, läs på NFB:s hemsida.

Jag vill gärna dela med mig av mitt intresse och min samlade kunskap inom det nautiska området. Det finns möjlighet för deltagarna att själva organiserar en grupp, eller få individuell utbildning, där vi lägger upp formatet för kursen tillsammans. Då formen för kurserna kan variera så har jag inget fast pris utan beroende på form och antal deltagare kan detta variera.

I nuläget har jag reserverat nedanstående tider för kursen och om jag får tillräckligt med deltagare så kör vi:

  • 14-15 och 28-29 mars

och/eller

  • 11-12 och 25-26 april.

För bokning, diskussion om upplägg och prisförfrågan kontakta mig genom att:

  • göra en kommentar nedan med dina kontaktuppgifter
  • maila till magnus (snabel a) bortomhorisonten.nu
  • ring 0706-81 51 61
Share Button

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.