Utbildningar

Båtar.i.motljus

Jag har ända sedan jag blev en inbiten seglare och båtmänniska, sedan 1970-talet , varit involverad i utbildning inom det nautiska området. Jag tycker det är stimulerande att kunna få andra människor intresserade av allt som segling, vår svenska skärgård och möjligheter bortom horisonten , bär med sig. Det har varit både teoretisk utbildning inom ramen för bildningsförbund (Båtägarskolan, Medborgarskolan och ABF) och seglarkursen i Båtägarskolans regi. Jag har också genomfört en hel del skräddarsydda kurser för individer eller grupper som kommit direkt till mig med sina önskemål. Jag har då kunnat anpassa både upplägg och innehåll efter gruppens eget tidsschema och kunskapsnivå.

Utbildningens syfte kan vara att antingen få ett intyg för sin kompetens eller att man vill få kunskap för något speciellt syfte, det kan vara en långsegling eller inköp av båt. Ofta är det en kombination. Utan ett syfte att ta ett intyg är det lättare att anpassa innehållet efter vad det skall användas till. De som jag kan ge som resulterar i ett intyg är Skärgårdsskeppare, Kustskeppare och Högsjöskeppare, men jag ger också exempel på utbildningar som det kan finnas behov av som inte ger en speciell examen.

De kurser som jag beskriver här är både teoretiska och praktiska. De teoretiska kan ske under perioden oktober till maj medan de praktiska kan ske ombord på Sarita, min Solitaire 52:a, i Medelhavet. Där befinner jag mig under perioden från juni till mitten av september med en kombination av bara semestersegling med paying crew och praktiska kurser. För endast intresse av paying crew har jag en hemsida på Facebbok du kan bli medlem av, Sarita sailing/experience.

Jag vill gärna dela med mig av mitt intresse och min samlade kunskap inom det nautiska området. Det finns möjlighet för deltagarna att själva organiserar en grupp, eller få individuell utbildning, där vi lägger upp formatet för kursen tillsammans. Då formen för kurserna kan variera så har jag inget fast pris utan beroende på form och antal deltagare kan detta variera.

För bokning, diskussion om upplägg och prisförfrågan kontakta mig genom att:

  • göra en kommentar nedan med dina kontaktuppgifter
  • maila till magnus (snabel a) bortomhorisonten.nu
  • ring 0706-81 51 61
Share Button

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.