Bortom horisonten

Från skärgårds- till oceansegling

E-boken “Ombord del 2: Över Atlanten”

Nu har jag publicerat fyra E-böcker/artiklar vars innehåll jag bjuder på för intresserade läsare. Efter att ha scannat över 20 000 diabilder från mitt seglarliv och andra resor så började minnena dyka upp och behovet av att dokumentera lite av upplevelserna. Även om jag gör det mer för att ”knyta ihop säcken” och för att jag själv tycker det är kul att se tillbaka på den delen av mitt liv så kan innehållet intressera flera, både de som var med på den tiden och andra. Så jag håller på att skriva de olika delarna av mitt seglarliv som E-böcker och de blir tillgängliga allteftersom jag blir klar med de olika delarna beroende på tid och lust.

Jag inte skrivit och publicerat böckerna primärt för att tjäna pengar utan mer för min egen skull så kommer jag göra PDF-filerna, som är anpassade att läsas både på dator, padda och mobil, tillgängliga för läsning av de som är intresserade. Filerna är för stora för att lägga upp på hemsidan så de som är intresserade får klicka på länken som finns för de olika E-böckerna som går till min Dropbox där PDF-filerna ligger. De största filerna finns i två versioner, en full och en med lågupplösta bilder så man kan förhoppningsvis läsa dem även om man inte har så bra internet. Om någon vill ha själva filerna att ladda ner får ni gärna kontakta mig. Man behöver inte ha en egen Dropbox app utan kan gå in på länken via internet och det kostar inget. Sen om någon skulle vilja bidra så går det bra att Swisha mig med valfri summa på 070-6815161. Och naturligtvis går det utmärkt att beställa min inbundna bok ”Bortom horisonten” med över 200 sidor av råd och tips för seglare i allmänhet och långseglare i synnerhet.

Ombord del 2 “Över Atlanten” startar där Del 1 slutade, i november 1979. Då sålde vi R-10:an från 1904, Unda, och jag fick en möjlighet att segla över Atlanten med en Baltic 39:a. Den slutar två år senare, i november 1981, när jag hittat en 90-fotare att lifta med från Florida till Västindien för att där åter leta efter arbeten ombord på segelbåtar. Däremellan seglade jag med en CT 54:a från Västindien till Grekland tur och retur varefter jag hittade en Swan 65:a för en leveranssegling från Västindien till San Francisco via Panamakanalen. 

Minnena har levt kvar genom en kombination av alla mina bilder, dagböcker och artiklar jag skrivit för båttidningar. Det har varit känslosamt, både smärtsamt och njutbart, att återuppleva mycket av det som hänt och som jag hoppas det kan ge en meningsfull läsning. Det är inte bara minnen utan också ett tidsdokument på 460 sidor med över 220 bilder från upplevelserna. Viktigt är dock att veta att det är mina subjektiva minnen och ingen absolut sanning även om jag försökt beskriva det som jag kommer ihåg det.
Länken till Ombord del 2: Över Atlanten:

Share Button
Views: 42
Translate »