Bortom horisonten

Från skärgårds- till oceansegling

Båtbloggar/hemsidor

Iorana.charter.strand2-82

Att läsa om andras erfarenheter kan vara ett bra sätt att förbereda sig för sin egen segling bortom horisonten. Ett annat kan vara att läsa min bok “Bortom horisonten” där jag delar med mig av mina erfarenheter med tips och råd. Nedan följer båtbloggar/hemsidor från långseglare, överst de som är på svenska (eller norska eller blandat svenska och engelska) därefter internationella bloggar på engelska. Bloggarna har kortlänkar i bokstavsordning efter båtnamn och de flesta med en kommentar med båttyp och seglingsområde och år som de seglade. Kvaliteten varierar mellan bloggarna från att vara lätt överskådliga med menyer och mycket mer information än vad en resedagbok ger med kontinuerliga uppdateringar till att vara en kortfattad dagbok under en segling som är svår att hitta i. Jag har valt ut några av dem med en lite längre sammanfattning, inte nödvändigt de bästa då det är subjektivt, men sådana som jag upplever extra positivt.

De flesta har bloggat under sin drömresa som kan vara jordenrunt, coconut run (Västindien och tillbaks) eller till Medelhavet, men har sedan slutat. Men det finns mycket nyttig att ta till sig från de upplevelser all dessa bloggare har förmedlat, något som är fantastiskt att internet gjort så lättillgängligt. Så tack alla som lagt ner möda för att dokumentera upplevelserna under de många drömresorna, det kan förhoppningsvis inspirera andra att ta steget att segla bortom horisonten – för uppenbart så går det bara man vill.

Efter att pandemin med Covid-19 försvårade segling bortom horisonten har många avbrutit, tillfälligt eller permanent, sina seglingar eller väntar på att förhållanden skall bli bättre. Det finns de som ändå lyckats fortsätta sina äventyr. Sammantaget innebär det att en del bloggar gjort ett uppehåll, andra skriver om andra upplevelser i väntan på att seglingen kan återupptas. Oavsett finns mycket att läsa och lära sig från. Trevlig läsning!

Om du saknar en blogg som bör finnas med på listan, tipsa mig så för jag in den. Uppdaterad till stora delar 2022-08-15.

Längre ner på sidan finns länkar till bloggar i bokstavsordning (båtnamn).

Mary af Rövarhamns blogg är mer än en reseskildring av familjen Hammarbergs seglingar runt jorden, det är en blogg på Facebook och framför allt en Hemsida. med mycket nyttigt material för alla som funderar på att segla lite längre. Nu mer semesterseglingar på Västkusten, Nordsjön och Nordatlanten. Har också en sida på  Instagram

Malala En Joshua stålbåt som Anders Eriksson som första svensk seglade runt jorden non-stop utan hjälp under 2018-19. Han har en Facebooksida som uppdaterades under seglingen som sedan blev en bok, “Allt väl ombord”. Anders har också köpt en Contessa 32, döpt till Greta, som han förbereder för nya seglingar. Han har fortsatt att uppdatera sin Facebooksida även efter hemkomsten och ger sig ständigt ut på nya seglingar).

Artemisia I och II. Milo Dahlmanns blogg om sina seglingar med Artemisia I (Bianca 27) och Artemisia II (Långedrag 326), bl.a. från Sverige mot Antarktiskt och tillbaks 2010/11. Under den senaste seglingen var jag besättning under sträckan genom Patagonien från Valdivia i Chile till Ushuaia i Argentina. Under seglingen skrev jag en blogg. Milo skriver engagerat och täcker mer än bara seglingarna i sina inlägg även om det numera var ett tag sen hon långfärdsseglade.  Blogg.  Hemsida

Ariel IV är en 49 fots stålbåt som varit runt jorden på kors och tvärs. Mest känd är hon som första svenska fritidsbåt som tog sig genom Nordvästpassagen. Just nu är Eric och Birgitta, som måste vara en av våra mesta långseglare, på väg jordenrunt igen, för närvarande (2018) i Sydafrika). En hemsida med mycket information. De har också en Facebooksida.

Moon är en Koopman 47 som Annika och Björn seglar runt jorden med och som de köpte 2012, nu till salu. De är en av de mer erfarna svenska långfärdsseglarna och startade sin segling runt jorden 2005 ombord på en Forgus 37 som hette Lindisfarna. De hade seglat mycket innan med Lindisfare som de köpte 1998. De har en hemsida med mycket material, både blogg om sina seglingar men även erfarenheter de delar med sig av. Även en aktiv och trevlig Facebooksida som uppdateras).

Sea Wind är en mycket berest Fantasi 37 med Lasse och Susanne ombord. De gillar framför allt att segla på höga latituder, där de varit runt i Nordatlantern (Skottland, Orkney, Shetland och Grönland) men även Västindien. Senaste seglingen (2021-22 gick till Antarktisk via Sydamerikas östkust när det fortfarande var pandemi, men de lyckades. Fina bilder, filmer och berättelser från sina seglingar. För närvarande (2022) i Patagonien där bloggen uppdateras). Har en aktiv Facebooksida och en YouTubekanal)

Hilma är en Jeanneau Sun Odyssey 45 på väg runt jorden med Lisa och Oskar ombord. Just nu (2018) är de i Söderhavet men planerar bland annat att besöka Antarktiskt. De har en snygg hemsida med länkar till övriga social media där de är aktiva, framför allt gör de snygga filmer på sin Youtube kanal.

Kuheli och Vera är två båtar som seglas av ett ungt par. Kuheli är en Hallberg Rassy Rasmus 35 som de seglade runt jorden med och skrev en trevlig bok om äventyret, “Saltvattenliv”. År 2013 efter hemkomsten såldes båten och ett renoveringsobjekt köptes, Vera en oneoff-designad 45 fots stålbåt, som de fixat iordning och numera seglar runt Sveriges kuster med två små barn. Båda sidorna är trevligt skrivna med mycket information och fina bilder.

Major Tom (En Najad 391 med Anki och Sievert på väg runt jorden med start 2018 efter seglingar i Östersjön tidigare. Under 2019 är det Västindien och genom Panamakanalen till Söderhavet som gäller. De är ambitiösa på sociala medier med mycket information och har en hemsida, en Facebooksida, en YouTubekanal och ett Instagramkonto)

Looma IV är en Regina af Vindö på väg på på långsegling som har en hemsida och blogg med mycket information och fina bilder. Under sommaren 2019 har de gått Inter Coastal Waterways (ICW) i USA efter att ha utforskat Västindien. De har också en aktiv sida på Facebook. Båten är numera såld.

Loupan seglas av Ulla och Pelle och är en Arcona 340. Startade 2016 när de höll mest till i Västindien men har nu seglat till Söderhavet och Nya Zeeland 2021 och från 2022 fortsätter de på temat ”Jorden runt så länge vi har lust. En trevlig blogg med mycket information.  Hemsida/Blogg.

Salt  är en informationsrik sida med Monica och Klas ombord en Malö 39 som seglas runt NordEuropa för närvarande men som planerar en jordenruntsegling. Monica har också skrivit barnböcker om seglande mor- och farföräldrar. De har också en aktiv Facebooksida och en YouTubekanal

Olina är en P28 som seglas av Eva Kullgren som har det numera som livsstil. En intressant blogg om hur man kan växa med uppgiften och en hemsida som visar att kvinnor kan. Inte uppdaterad på ett par år dock. Hemsida. Blogg (Facebook).

Windflower är en Boström 31 från 1976 som Karolina och Thomas seglat ner till Medelhavet med (hemsida från 2012) och har nu kommit hem efter en segling Västindien tur och retur (2015). En trevlig blogg att läsa. Blogg.

Tacoma är en väl utvecklad blogg med mycket nyttig information om Hallberg Rassy 39:an Tacomas seglingar till Västindien med Anders och Eva ombord. Bloggen innehåller även tidigare seglingar runt Skandinavien med en HR Monsun 31. Blogg.

Spray skildrar paret Wenzlaffs segling med en Hallberg Rassy 40 till Västindien med start 2014. Med många bilder och text som skildrar inte bara platser och segling utan också reperationer och underhåll blir det en trevlig läsning. Båten ligger (2020) på Nya Zeeland). Blogg.

Anastasia är en Hunter 50 (en mer snabbseglande modell än traditionella långfärdsbåtar) med det erfarna långseglarparet Thomas och Anna Karin ombord. Båten är på väg runt jorden och spenderar vintersäsongen 2014/15 i Söderhavet och USA. Bloggen innehåller också en tidigare segling med Anastasia från USA:s västkust till Medelhavet och en till Västindien tur och retur med en Laurin 38:a (1982/83). Båten numera såld. Blogg.

Anniara är en Bavaria 37C som Gudrun och Göran seglar runt jorden med och har nu kommit hem (2015). En hemsida med det mesta, en blogg, om båten och besättningen, lite tips, länkar och ett bildgalleri. Vad som är extra trevligt är en receptsamling som passar för långseglare. Hemsida

Arrandir är namnet på en ombyggd livbåt som Sebastian Näslund seglade till Västindien fram och tillbaks med. Det blev även film om resan. Hans hemsida innehåller många fler projekt än seglingarna han gjort som bergsklättring. En person som valt ett liv utanför strömfåran. Hemsida

Balance, en Hallberg Rassy 39, finns i Västindien (2014/15) med pensionärsparet Kerstin och Staffan Agnetun ombord. De startade sin färd 2012 och har åkt hem till Bohuslän på somrarna. Båten ligger på USA:s östkust (2020). Blogg

Aurora är en Ansö 39 som seglas av ett gäng i 30-årsåldern som startade ett jordenruntprojekt men som stannade vid Västindien fram och tillbaks. Nu tillbaks i Sverige och båten är såld. de har dock seglat över Atlanten en gång till med kompisar. Men filmer, bilder och berättelser med glimten i ögat är det en trevlig blogg. Hemsida Facebook

Bay Dreamer är en Lagoon 380 katamarna på väg runt jorden, som också tar emot paying crew. Men många bilder och trevlig text är det en levande blogg. Senast uppdaterad från Panama och San Blas (2019). Bloggen är mestadels på engelska. Hemsida

Sailblog är en hemsida för de som inte vill starta upp en egen hemsida eller blogg. Där är det gratis att använda deras mallar för bloggen. Här finns därför en hel del bloggar samlade som besökare kan läsa. Hemsidan är dock på engelska. Det finns också en Facebooksida som heter Sailing Blogs (runt 1 000 medlemmar) med samma mål.

Länklista till några svenska båtbloggar/hemsidor:

 • Adriatica (Aphrodite 42 Nya Zealand till Medelhavet 2008-09, även från seglingen med L28:an Don Quijote från Sverige till Nya Zealand finns med, norska och svenska)
 • Aguila (Bavaria 46 Medelhavet från 2007 – numera landkrabbor och båten såld)
 • Alba ( En Najad 343 som reder en segling till Karibien 2023 och seglar runt Sverige under tiden)
 • Albatross (Marieholm 32E jordenruntsegling vars blogg stannat 2015 i Västindien)
 • Albatross (Hallberg Rassy 42 jordenruntsegling 2002-2005 som resulterade i boken Segla med Albatross. Sidan både blogg och säljkanal)
 • Allie (B31 till Västindien och tillbaks (2010-11))
 • Amaran (En Bavaria 42 som planerar att segla till Västindien och tillbaka 2019-20. Har en sida på Facebook)
 • Amarant (En Contrast 36:a som seglade från Mariestad till Nordkap och tillbaka 2016)
 • Ambika (En Beneteau Oceanis 46 (Ambika Viking) som gjort en jordenruntsegling, nu såld och heter Sandvita och är på väg igen med nya ägare. Bloggen innehåller också blogg för motorbåten Ambika Explorer som kört runt i USA)
 • Ammonite, en Nordhavn 78 motor som varit i Alaska men och i Centralamerika (2019)
 • Anastasia (Hunter 50 på väg runt jorden där färden slutade i USA. Båten numera såld)
 • Anna Lisa (Allegro 30, kanaler till Medelhavet och sen över till Västindien och var med i TV-programmet “Familjer på äventyr”. Nu seglingar runt Skandinavien. Under 2020 såldes Allegron och en Bavaria 36 köptes istället i Spanien som just nu seglas hem. Även Facebooksida)
 • Anniara (Bavaria 37C hemma efter en jordenruntsegling 2012-2015)
 • Apostrof (Najad 340 i Medelhavet. Senaste inlägg 2016)
 • Aquarella (Hallberg Rassy Monsun, efter att hennes man blivit sjuk och avlidit fortsatte Elizabeth som ensamseglare ombord i Medelhavet, på engelska. Båten nu till salu (2022))
 • Aquileja (En Linjett 40 som mest seglar i Skandinavien)
 • Arianne (Hallberg Rassy segling till Medelhavet via Atlantkusten 2013-14)
 • Ariane af Valleviken Facebook (En Jeanneau Sun Odyssey 47 som seglat runt jorden, bland annat till Antarktiskt. Nu hemma i Sverige)
 • Ariel IV (Borghegn 49 (stålbåt) seglat och seglar jordenrunt, bl.a. Nordvästpassagen. Under 2019 i Sydamerika. Även Facebooksida)
 • Arkona II (En OE 36 Crown som seglat runt jorden och såldes 2016 i Västindien)
 • Artic Fox (En Colin Archer 40 från 1986 som seglat runt en del, bland annat till Medelhavet och tillbaka mellan 2007-12. Nu i Sverige. Senaste inlägget från 2012)
 • Artimisia II (Långedrag 326 (stålbåt) hemma efter en segling till Antarktiskt och tillbaks)
 • Artemisia II (Långedrag 326, min egen blogg från seglingen i Patagonien, delvis på engelska)
 • Arrandir (ensamseglare med ombyggd livbåt och sen en Allegro 27 till Västindien)
 • Asta (En Bowman 45 som seglade till Västindien 2018 och nu befinner sig i USA:s östkust (2022))
 • Astrid på vift (Facebook) (En Vega med ungdomar ombord som seglade till Söderhavet och gav bort båten och seglade vidare på andras båtar 2017-18)är
 • Aura (OE32 som är med Lasse och Birgitta är på väg mot okänt mål via Skottland, Färöarna och Shetland med uppdateringar på Facebook. Har också med Lasse ombord seglat till Västindien och tillbaks 2009-10 med en hemsida)
 • Aurora hemsida Facebook (Ansö 39 stålbåt till Västindien fram och tillbaks, nu såld men familjen seglar vidare på andras båtar)
 • Avatare (Linjett 35 till Västindien och tillbaks till Europa 2002-03)
 • Ayfer (Ovni 495, aluminiumbåt till och i Medelhavet. Numera såld)
 • Ayla (En familj som fixar till en Maxi 120 för långfärdssegling (har inte kommit iväg ännu (2022))
 • Balance (Hallberg-Rassy 39 till Västindien, Centralamerika och USA:s östkust (2020)
 • Barit (En Lagoon 380 som seglar runt i Europe med Sverige som bas)
 • Baydreamer (Lagoon 380 S2 katamaran på jordenruntsegling, i Panama och San Blas (2020), engelska)
 • Båten Anna (Fortissimo jorden runt (hemma igen 2014))
 • Bella (OE32 segling till Västindien och Centralamerika och tillbaks 2009)
 • Bengt (En stålbåt på väg runt jorden, just nu i Söderhavet (2022)
 • Bess Safari too (Najad 511 till Spanien, Portugal och Europa. Numera en motorbåt Selene 42)
 • Bijou (Sweden Yacht 42, ned till Medelhavet, Västindien och nu Söderhavet och Nya Zeeland där båten ligger medan ägare flugit till Sverige (2020)
 • Bird of passage (En blogg om att bygga en båt och sedan segla jorden runt. Mycket information om byggprojektet och blogg om seglingen)
 • Birka (L28 som seglats till Australien och nu till salu där. Det finns en blogg om när de fixade iordning båten också-)
 • Bliss ( En Oyster 56 med ett par ombord som är på väg runt jorden. Nu i  Nya Zealand via Söderhavet (2022))
 • Blue Puffin (En RM1270, en 40-fots ”fast ocean cruiser” som seglades 2019-20 från Sverige till Kanarieöarna, se även hemsidan Seglarbloggen för andra seglingar)
 • Blusette (Hallberg Rassy som gått kanalerna till Medelhavet, nu tillbaks i Sverige)
 • Blå Ellinor (En Westerly 49 på väg runt jorden, nu i Australien men ägarna i Sverige. Mer aktiva på sin Facebooksida)
 • Bonnie af Stockholm (En Feltz som seglat i Västindien  och tillbaka 2009-2010, och som lämnade 2016 för jorden runt resa med ett par ombord. Just nu i Västindien (2022))
 • Breeze (Moody 64 mest Söderhavet och Mexico, senaste inlägget från Vanuatu 2016)
 • Bri (Boström 31 till Västindien och tillbaks, hemma 2014. Köpt ny båt 2020)
 • Bris (Havsfidra till Kanarieöarna, Västindien, Azorerna och tillbaka till Sverige 2020 efter 7,5 år på väg)
 • Brynhild (Bruce Roberts 370 D seglat i Europa 2012-13, båten såld och ny båt med samma namn, Jeanneau Odyssey 40 DS)
 • Bushpoint (En Allure 45 (aluminium med centerbord) som seglade från Sverige 2016 och över till Västindien och USA där den såldes nyligen. En nya båt har byggts, en Boréal 55 OC, som bland annat seglat till Svalbard. och som just nu befinner sig på Englands sydkust (2022)).
 • Båten Anna (En Fortissimo 33 som kom hem 2014 efter en tre års jordenruntsegling)
 • Bölja (en 37 fots stålbåt mot Nordkap 2009 men mest aktivitet på Facebooksidan från seglingar till Skottland och Hebriderna. Även speciell sida på Facebook om seglingen till Svalbard.)
 • Candela (Sun Fizz 42 från Sverige till Nya Zealand där bloggen avslutas 2010, båten finns nu i Malaysia)
 • Cantare (Boström 31 med tre tjejer ombord till Västindien och sedan Skottland. Båten såld 2012. Seglingen resulterade i boken “Var är den riktiga kaptenen“. Ny båt Fria där renovering pågår (2021)
 • Caminante II (Sparkman & Stephens 19 m stålbåt på jordenruntsegling, tillbaka 2017)
 • Cantana III (Hallberg Rassy 352 jordenruntsegling, senaste inlägg från Medelhavet 2013)
 • Caprice (En Laurin 32 med ensamseglande Emma ombord som blev “Årets äventyrare” 2019 efter seglat en åtta på Nord- och Sydatlanten solo nonstop 2017-18. På engelska)
 • Carpe Mare (En Dynamique 52 med en femårsplan för att segla runt jorden med start 2016 och skeppade båten på fraktfartyg från Asien till Frankrike. Nu i Europa (2022)).
 • Cavatina (En Hallberg Rassy 48 på väg runt jorden som i Covid tider vänder i Panama och planerar att segla tillbaka till Västindien under 2022).
 • Champagne Facebook (En 42-fotare med Robban och Johanna på väg runt jorden, just nu i Söderhavet (2022). Ingen hemsida men en Facebook och mest aktiv på Instagram).
 • Chibidarra (En Dufour 12000ct med tre svenskar ombord på äventyr i bland annat Västindien. Nu tillbaka i Göteborg (2020). På engelska)
 • Chiquitita (tre killar som seglade till Svalbard med en RW 32 under 2015)
 • Christina (Självbygge som seglar i Europa och en jordenrunt segling under början av 2000-talet, numer ägare till HR  39 Liv )
 • Cool (Facebook) (En Maxi 130 ketch som är ute på långsegling. Från Skandinaviens farvatten och vidare, nu i Frankrike. Har också ett Instagram-konto)
 • Corona Aq hemsida (Laurin 32:a till Västindien, Kanarieöarna och hemma igen 2017)
 • Cross Ocean (Facebooksida) (En Bavaria Ocean 38 som just startat sin långsegling mot Västindien och kom tillbaka 2020. Har en YouTubekanal)
 • CU@sea (Bavaria 40 till Västindien och tillbaks 2012-13)
 • Daphne (En Vagabond 31 som seglat runt Skandinavien och tlll Kanarieöarna men också en husbil)
 • Dawnbreaker (En Kanter 64 som seglar runt jorden via Svalbard, norra Stilla havet (Alaska,  Söderhavet, Asien, Sydafrika och till Västindien där de finns nu (2022))
 • Delphine III (Finnsailer 38 runt Europa (kanaler bl.a.) 2009-11)
 • Devina Remi YouTube-kanal (en Vagabond 31 på väg runt jorden men det blev Västindien och tillbaka. Köpte ny båt, Malou, och fortsatt på samma kanal)
 • Discovery (Ovni 36 till Kanarieöarna, delvis genom kanaler, 2010-11)
 • Doris (Långedrag 40, en blogg om en jordenruntsegling som startade 2018 och slutade i november 2020 )
 • Dory (En Albin Vega som seglade från Sverige till Västindien 2008-09 och såldes där)
 • Efwa af Luleå (till Västindien 2014 och tillbaks 2016 enligt plan (blogg slutar i april)
 • Elena (42 fots stålketch till Västindien och Centralamerika, förliste utanför Venezuela 2010)
 • ElinAlida (Bruce Roberts Mauritius 43, stålbåt, Västindien och tillbaks 2010-11. Nu ute igen på långsegling utan speciellt mål. Har också Twitterkonto)
 • Elise (En Najad 373 på väg runt jorden och som startade 2018 och nu kommit till Nya Zealand. Har en YouTube kanal)
 • Ellem (LM 32 motorseglare som gått genom kanalerna till Medelhavet och seglar där)
 • Ellen (En Arcona 430 som startade segla Atlantkusten 2016 och över Atlanten till Västindien 2018 och skeppade tillbaka båten på fraktfartyg till Portsmouth i England 2019 oc h seglar nu i Sverige (2022)
 • Ellinor (Koopman 48 aluminiumbåt till Västindien och Panama och hem 2005-10, numera boende på land i Västindien)
 • Embla (En Contest 48 som sakta skall segla runt jorden. Startade 2021 och är för närvarande i Europa på väg söderut (2022). Har ett Instagram-konto)
 • Emma of Sweden (En Bavaria 42 Cruiser från 2005 som seglat till Västindien och tillbaka mellan 2014-16)
 • Emotion (CB365 seglat upp norska kusten 2008)
 • Engla (En Swan 42 från 1984 som startade från Sverige 2015 och seglat i Grekland och sen över Atlanten och tillbaka till Kanarieöarna)
 • Fleur IV (En Najad 360 med ett par som seglar ner Europas kust, Medelhavet och till Kanarieöarna)
 • Flying penguin (Najad 440 CC Sydamerika-Västindien-Bermuda-USA:s östkust-Cuba. Senast inlägget 2014)
 • Freja (En Bavaria 41 som seglar i Medelhavet, såld 2017)
 • Freya (Ett yngre par som seglade från Sverige i en B31:a men på väg till Medelhavet via Atlantkusten sålde den och köpte en Malö 116 som de för närvarande seglar i Grekland med (2022). Finns en hel del om tekniska lösningar på sidan. Har både Facebook-sida och Instagram-konto)
 • Fria (Malö 38 Sverige till Kanarieöarna med tidigare ägarna till Cantare. Jobbar på båten i Sverige (2021))
 • Froggy (Beneteau Oceanis 393 Clipper till Medelhavet via kanaler 2008. Tillbaks i Sverige 2017)
 • Gaija (Gecco 39, sålde båten efter ett par säsonger i Västindien 2014)
 • Greip (En segling till Medelhavet och tillbaks genom kanaler 2004-05)
 • Greta Garbo (Scanmar 33 i Medelhavet sedan 2003)
 • Gåva (En Sweden Yacht 390 som köptes och seglades i Västindien och skeppades tillbaks 2014)
 • Habibi (Fortissimo till Västindien och tillbaks 2011-13)
 • Hafsorkestern (Bavaria 30 på långsegling på väg jorden runt, fastnade under Covid i Reunion men lyckades senare ta sig till Europa där båten mastade av. Väntar på att segla sista biten tillbaka till Sverige (2022). Bloggar på Sittbrunnen.se)
 • Hakuna Matata (Beneteau Oceanis 423 Norge till Västindien och tillbaks 2012-13)
 • Havanna (En Fortissimo som seglat till Västindien och tillbaka 2016-17)
 • Helena (Nauticat 38 till Medelhavet, såld 2010)
 • Helga (En Bavaria 40 Holiday Cruiser med ett par som startar seglingen söderut 2019 för att vara med i ARC till Västindien där de spenderat vintern. Tyvärr slutade seglingen där 2020)
 • Hilda (Maxi 108 hem efter en jordenruntsegling 2003-2012)
 • Hilma (En Jeanneau Sun Odyssey 45 på en jorden runt segling via bla a Grönland, nu hemma igen (2022). Har en YouTubekanal och ett Instagramkonto (där de uppdaterat mest på slutet)
 • Hodie (En Najad med en ensamseglare från till Malta, kom hem 2009)
 • Hokus Pokus (Najad 420 hemma efter 2013 efter en jordenruntsegling)
 • Hot Sauce Facebook (År 2017 började Andy och Karin renovera en trimaran i Mexico med elmotor och miljöneutral som  de nu seglar på Amerikas västkust (2022). De har en Youtube-kanal som är mest aktiv.
 • Ida Amoress (En Bavaria 47 som seglat till Västindien (2012) via Gambia)
 • Ikaroz (Bavaria 38 till Västindien och tillbaks med blogg och filmer 2008-09)
 • Imagine (Contrast 371 till Västindien 2014)
 • Isbjorn (Andy och svenska Mia seglade på en Swan 48 med paying guests. Nu har de Swan 59:an “Icebear” som de seglar. Deras hemsida heter 59 degrees North och innehåller mycket info. Andy har också en bra podcast, On the wind, med intervjuer av seglare, på engelska)
 • Isidora (Facebook) (32 fots båt på jordenruntsegling, sista inlägg från Västindien 2015)
 • Isola (Hallberg-Rassy 312 till Medelhavet via kanalerna, tillbaka i Sverige 2016)
 • Jennifer hemsida (Facebook) (Beneteau Oceanis 500 flera jordenruntseglingar med paying crew, under vintern 2022 i Västindien)
 • Jaya (Bruce Roberts Offshore 44 stålbåt i Medelhavet och Europas kuster. Hemma sedan 2019)
 • Johanna (En motorseglare till Medelhavet på kanalerna och tillbaks 2008-11)
 • Kaiso (Arcona 36 från Sverige (2004) till Medelhavet till Västindien (bl.a.Cuba). Båten till salu)
 • Katarina (Salona 40 med segling till Skottland 2008 och länk till en Lofotensegling)
 • Kenobi (En Leopard 45 katamaran som köptes i Västindien och seglades till Australien och såldes 2017. Ett del av bloggen handlar om fiske till havs. blogg på engelska.)
 • Kerpa (En Amel Super Maramu på väg runt jorden från 2015 efter att seglat runt i Atlanten mellan Europa och Västindien inklusive Medelhavet. Just nu på Kanarieöarna men planerar att segla till Lofoten 2022. Har också en YouTube kanal).
 • Kilico IV (En Malö 39 som seglat runt jorden och kom tillbaka 2017 (med fraktbåt från Thailand). På norska)
 • Knot Viking YouTube-kanal (En Najad 37 med ett ungt par med litet barn på väg på långfärdssegling. De har numera två barn och är tillbaka i Sverige.. De har en Facebooksida också)
 • Kuheli (Hallberg Rassy Rasmus 35 jordenruntsegling med ett ungt par som skrev en trevlig bok om äventyret “Saltvattenliv”, båten såldes 2013 och Vera köptes som de har en ny hemsida för )
 • La Barca (Najad 343 som var till Medelhavet 2007-08. Senaste inlägget från 2009 vid hemkomst)
 • Lady Ann (En familj ombord en Hallberg Rassy 352 som inköptes 2013 och har seglat runt Östersjön. De tog ett sabbatsår 2020-21 och seglade till Västindien och tillbaka. Mycket info om deras förberedelser)
 • Lady Anne (En Hunter Legend 380 med ett par i 60-årsåldern som seglat Atlantkusten ner till Medelhavet där de nu befinner sig. Har en Youtubekanal och en privat Facebooksida (Jämtar A drift)
 • Lady Annila (Amel Super Maramu på väg på en jordenruntsegling, nu tillbaks i Europa och Medelhavet.)
 • Ladybird (En Tailwind 36:a som seglat till Cap Vere via Gambia 2013-14)
 • Lady Glion (Jeanneau Sun Odyssey 42 DS, seglingar i Medelhavet och till Västindien och Panama 2009-13, sen ny båt (se Lady Mys))
 • Lady Mys (Oceanis 48, Västindien-Galpagos-Västindien (även Jamaica) Nu i Västindien (Grenada))
 • Lady Sparrow (Bruce Roberts 53 stålbåt som seglat runt i Europa och över till Västindien och tillbaka till Sverige (kom tillbaka 2021). Har också en sida på Facebook)
 • Laya (Morgan Out Island 511 som gjort en jordenruntsegling och såldes 2019 och en husbil inköptes)
 • Lazy Duck (segling med en Ovni runt i Europa (till Lagos) 2008-09)
 • Lewanna (Beneteau Oceanis 40 cc Kanarieöarna och Medelhavet från 2011. Senaste inlägget 2016)
 • Liberator (En Najad 400 som seglade till Västindien och hem via USA 2009-13)
 • Lindesfare, se Moon.
 • Link One  (En Overseas 40 som
 • Linnea (X-512 från Norge till Sydamerika och tillbaks 2013-16)
 • Linnea (En Linjet 40 med ett yngre par på väg på en segling runt jorden, just nu på Europas Atlantkust. Mest uppdateringar på Facebook och Instagram och har även en Youtube-kanal)
 • Lira (Dehler 39 som 2013 seglade till Medelhavet via Atlantkusten. Håller sig runt i Europa. Senaste inlägg 2019)
 • Lisanne (En Oyster 575 som seglat jorden runt 2016 – 2019, då i Medelhavet)
 • Liv ((Hallberg Rassy 39 på jordenruntsegling, nu (2021) tillbaka i Sverige efter passerat  bland annat genom Patagonien och Västindien. Innehåller också länk till jordenruntseglingen med S/Y Christina)
 • Looma IV (En Regina af Vindö på väg på på långsegling och gick sommaren 2019 Inter Coastal Waterways (ICW) i USA. Nu är båten såld. De har också en sida på Facebook)
 • Loupan (Arcona 430 seglade på väg runt jorden. Startade 2016 och 2021 på Nya Zealand och från 2022 fortsätter de på temat ”Jorden runt så länge vi har lust)
 • Mahimahi (Cigale 14 av aluminium seglat jorden runt, kom hem 2016. Nu är båten till salu. Tidigare längre seglingar med Cenit 33 finns med på sidan)
 • Maja (En Albin Vega som gick ner till Medelhavet via kanalerna 2014-15)
 • Major Tom (En Najad 391 med ett par på väg runt jorden med start 2018 efter seglingar i Östersjön tidigare. Efter Panama är båten i Söderhavet. Har en Facebooksida, en YouTubekanal och Instagramkonto)
 • Malala Facebooksida (En Joshua stålbåt som Anders Eriksson som första svensk seglade runt jorden non-stop utan hjälp under 2018-19. Har förutom Malala också köpte en Contessa 32 (Greta) för nya seglingar)
 • Mantra II (Outremer 42 katamaran till Västindien och tillbaks till Europa, 2013-15)
 • Mare Liberum (Vega tillbaks i Sverige från en jordenruntsegling 2009-13)
 • Marie-Louise (En Bavaria 42 på väg till Kanarieöarna och tillbaka för ett sabbatsår, ett Instagramkonto)
 • Mary af Rövarhamn (Joshua 40 fots stålbåt på jordenruntsegling, nu tillbaks, Var med i TV-programmet “Familjer på äventyr”. Nu mer semestersegling på Västkusten, Nordsjön och Nordatlanten och Irland. Har också en sida på Facebook och Instagram)
 • Matilda (Maxi 95 till Västindien och tillbaks 2009-10. Båten såld 2018)
 • Mayol (En Beneteau Oceanis 411 som seglade till Västindien och tillbaka under 2021-22 med grundbesättning mamma, pappa och son (11 år) och olika “hjälpseglare”. Tillbaka i Sverige nu. Instagramkonto)
 • Mea Diva (Diva 38,2 runt skandinaviska kusterna och nyligen Skottland (2019))
 • Mega Fun (en segling till Västindien tillbaks till Kanarieöarna (2013-15)
 • Mermaid (Beneteau Oceanis 473 Clipper Västindien fram och tillbaks 2014-15 och sedan Europa och Medelhavet. Senaste inlägget 2019 från Lagos)
 • Miss Kizomba (En 43 fots stålbåt (modell Reality) ett på väg ut på långsegling med en norsk skeppare, börjar med att segla runt Skandinavien) och sen är planen att gå till St Petersburg och genom ryska kanaler till Medelhavet. På engelska).
 • Miss My II (Laurin 44 stålbåt jordenruntsegling mellan 2012-16)
 • Moana (En Forgus 36 med Eva och Tobbe ombord på väg på långsegling och har spenderat ett par säsonger i Västindien men la upp båten i Florida för flyg hem under Corona nu tillbaks i USA (2022). Har också en sida på Facebook)
 • Mon Ami (En Beneteau 57 som efter att ha seglat i Medelhavet nu är på väg runt jorden, nu i Panama (2022). har en Facebooksida också.)
 • Moon (Koopman 47 som seglat runt jorden men även seglingar runt Skandinavien. Nu är båten till salu (2022). Sidan inkluderar tidigare seglingar med Lindisfare, en Forgus 37)
 • Nada (Laurinkoster 31 seglat till Västindien och tillbaks 2010-11)
 • Nanna (Southern Cross 35 från USA:s västkust ut i Stilla havet, engelska. Senaste inlägget från 2018)
 • Nanny (Nyköpt båt, en CR 400 DS från Orustvarvet Sweden Yachts (2019) hemma i Sverige. Tidigare många och långa seglingar med Hallberg Rassy Rasmus, bland annat Grönland och Västindien. Skrivit boken “Båtköket”. Även en Facebooksida)
 • Nausica (En Dehler 36 CWS med en familj (två små barn) på väg på långsegling med osäker plan. Efter kommit till Västindien och Bahamas så satt Covid-19 tillfälligt stopp i USA. Kom tillbaka till Sverige juli 2020.)
 • Nitasinan (En stålbåt till Västindien fram och tillbaks (2012-14), på engelska)
 • NoaNoa II (Hallberg Rassy 36 från 2011seglingar Europas Atlantkust och öar,  tillbaka i Sverige 2019 och seglar i Östersjön)
 • Nova (En Najad 361 som seglar runt i Medelhavet, senaste inlägg från 2015)
 • Nova (En familj som seglar en Beneteau Oceanis 46 i Medelhavet under sommaren 2021 och sedan hem via Karibien 2021/2022. Aktiva på Facebooksida och på ett Instagram-konto).
 • Nike (Najad 511 segling till Medelhavet och Kanarieöarna 2013-14 och tillbaka via Skottland 2016, på engelska)
 • Nymphaea Alba (Beneteau Oceanis 381 till Västindinen och tillbaks 2013-14)
 • Olina (delvis på engelska) (P28 Medelhavet via Donau och sedan mot Sydamerika och Västindien med en ensamseglande kvinna ombord. Har kommit ut med en bok 2019 annars senaste inlägg 2016)
 • Olivia (Overseas 40 till Medelhavet, Västindien och USA och tillbaka till Medelhavet (Lagos 2019)
 • Olivia (Comfort 30 som seglade till Västindien och tillbaks 2010-12. Även segling ombord skeppet Christian Radich från 2012-13)
 • Orca (Super Secura stålbåt jordenruntsegling (inklusive speciell info om Patagonien och Alaska). Senaste inlägg 2017 från Bermuda)
 • Orkestern (Nicholson 32 Mk X  från Sverige till Västindien och Panama 2011-13, såld)
 • Osophine (En Hallberg Rassy 36 MK1 som seglat på kanalerna till Medelhavet och Västindien och tillbaka (2015)
 • Palmina (Najad 343 till Västindien och till Azorerna, sedan till Kanarieöarna. Sattes upp till salu 2019)
 • Panacea (Najad 390 jordenruntsegling 2007-2012)
 • Pangea Ultima (Beneteau Idylle 13,5 som 2013 seglade till Västindien och är nu tillbaka i Sverige sedan 2019)
 • Peristera (En Beneteau Oceanis 473 på väg runt jorden, mest med kvinnlig betalande besättning med Linda Lindenau som skeppare. Just nu i Portugal i väntan på segling till Västindien (2022). Har också Tordmulen, en Targa 96 i Sverige)
 • Pippi (Prout Event 34 katamaran, Grekland till Sverige genom franska kanaler 2011-13, Vita havseskadern 2015 och Östersjön. Nu runt Europas Atlantkust och hem till Sverige 2020)
 • Pilosaurus (Ovni 495 med hemmahamn på Svalbard som seglat runt i Europa under 2012-14, på norska. Senaste inlägget från 2015)
 • Ran (Ett ungt par som startade segla runt jorden på en Beason 40. Seglade hem och fick barn och bytte båt till en Najad 440. Sålde Najaden och flög tillbaka till Sverige och har nu köpt en Van de Stadt Harmony 31 för segling i Sverige. Har en Youtube kanal och ett Instagramkonto)
 • Randivåg (Overseas 40 jordenruntsegling, bl.a. via Patagonien, Asien och nu tillbaks i Medelhavet)
 • Rayola (En Vega genom kanaler till Medelhavet 2011-12)
 • Royal Virgo (En Hallberg Rassy 39 med ett ungt par ombord som började på kanalerna till Medelhavet men fick ta båten på lastbil pga lågt vatten i kanalerna och är nu i Medelhavet med mål Grekland. Är mest aktiv på Instagram och Facebook).
 • Runaway (Vagabond 31 Skottland-Sydamerika-Västindien 2013 -14)
 • Saga (Najad 460 seglat till och i Medelhavet 2013-17, såldes 2017 i Spanien)
 • Sally (En Hallberg Rassy 48 som lämnade Sverige 2019 och är just nu i Lagos, Portugal (2022). Mycket extra info om teknik utrustning, framför allt el ombord där det finns en utförlig generell manual)
 • Sally (En CR 390 (Charlie Rutgersson) som seglas av ett par ned till och runt i Medelhavet från 2017 och tillbaka till Sverige 2020)
 • Sally Blue (Albin Vega gjort en jordenrunsegling 2005-07 och skrev boken “Alla sa vi skulle dö“)
 • Sally Ruth (Comfortina 38 till och runt i Medelhavet via Atlantkusten från 2011. Sen 2012 i Grekland så ofta som möjligt. Lagd till försäljning 2019)
 • Salsa (Dufour Prestige 54, paying crew i Medelhavet, startade en jordenruntsegling med delägarskap 2015 och efter hemkomsten 2017 till Medelhavet har hon seglats upp till Sverige 2019 för försäljning. Har en Facebooksida)
 • Salsa av Skåre (En Hallberg Rassy 43 till Västindien och tillbaka 2017-18. En ny segling börjar 2022 från Sverige mot Kanarieöarna)
 • Salt (En Malö 39 som seglas runt NordEuropa för närvarande men som planerar en jordenruntsegling. Har en Facebooksida och en YouTubekanal)
 • Sandvita (First 47,7 med paying crew, i Europa och Västindien beroende på säsong. Har en sida på Facebook)
 • Sans Peur (En Kopman 46 på väg runt jorden med ett svenskt/danskt par som nu är tillbaka i Medelhavet Grekland (2022))
 • Sail away (Scanner 399 DS Sverige-Skottland-Irland-Sverige 2001-02)
 • Scorpio (Swan 43, jordenruntsegling 1997-13, i Västindien, båten såld, engelska)
 • Sea Me (Degerö till Medelhavet via Atlantkusten, tillbaks via lastbil 2010-12)
 • SeaQwest (Najad 360 jordenruntsegling som avslutades i Ft Lauderdale 2014 när de flyttade iland och sålde båten. Nu (2019) tillbaka i Sverige)
 • Sea Wind (Berest Fantasi 37, framför allt på höga latituder, Nordatlantern (Skottland, Orkney, Shetland) och vidare till Västindien från 2009. Besökt Grönland och Arktiskt. För närvarande (2022) i Patagonien där bloggen uppdateras). Har en aktiv Facebooksida och en YouTubekanal)
 • Seniora Regina (Regina 38 startade seglingen 2012 och “fastnade” på Kanarieöarna 2019)
 • Serendipity (Hallberg Rassy 45 som seglat till Kanarieöarna och Västindien. Senaste inlägget 2019 från Bonaire)
 • Shaddock (Långedrag 501 till Västindien, Centralamerika och tillbaka till Sverige 2010-13 och sedan seglingar i Europa och Skandinavien)
 • Sheila ( Scanner 38 till Västindien och tillbaks 2010-11)
 • Signe (En Norlin 37:a som först seglar till Kanarieöarna, senaste inlägg 2015)
 • Silvia (Ballad, Pappa Blondies jordenruntsegling som startade 1979 och tog fem år)
 • Sju hav (Endeavourcat 30, en katamaran som Andy och Karin seglade från Panama till Australien via Stilla havet, 2007-09, där båten såldes 2008). År 2012 köpte de en annan katamaran, en Helios 38, i Västindien och seglade via Venezuela och Columbia genom Panamakanalen och vidare i Stilla Oceanien och Australien där båten såldes 2013, den bloggen heter Sailing less plastic.  År 2017 började de renovera en trimaran i Mexico med elmotor och miljöneutral som heter Hot Sauce som de nu seglar på Amerikas västkust (2022) De har en Youtube-kanal som är mest aktiv.
 • Skaito (Allegro 33 till Sydamerika (runt Kap Horn) 1983-84 i form av “resebrev i PDF, boken “Mot vinden”, båten såld)
 • Snowbird (Hallberg Rassy Rasmus från USA till Västindien 2012-13. Funderar på en ny segling, engelska)
 • Solea (Overseas 35 till Västindien 2010 och stannade där, senaste inlägg 2015)
 • Spray (Hallberg Rassy 40 till Västindien – USA:s östkust 2014 och vidare till Nya Zeeland där båten lades upp 2017 men är nu på väg igen)
 • Stardust (En Grand Soleil 46:a som förbereder långsegling genom att bland anat segla i Skandinaviska farvatten, mest västkusten och Norge och lite om att leva ”långseglarliv” i hemmavatten)
 • Streamline (Aphrodite 34 med ett par och en katt ombord, Västindien tor 2017-18)
 • Stundom (Ocean Lady 42 stålbåt, till Västindien och tillbaks 2005-06)
 • Surfin (En Fingal som seglat runt i Europa, bl a till Medelhavet via Rysslands kanaler och tillbaks via centrala Europas kanalerna på 1990-talet)
 • Synapsen (Bavaria 37 Cruiser till och runt i Medelhavet 2010 till 2013. Ny blogg från 2013 och framåt. Just nu i Grekland (2022))
 • Tabasco (Najad 490 Västindinen fram och tillbaks 2007-08, länk till bloggen)
 • Tacoma (Hallberg Rassy 39 runt Skandinavien och till Västindien och tillbaka 2013-17)
 • Think Twice (En Lavezzi 40, en katamaran tillverkad av Fountaine Pajot 2005, som köptes i Holland 2015 och seglats i Europa och över till Västindien där den varit i två säsonger, bland annat Honduras, Nu i Florida (2022))
 • Tina princess (Hallberg Rassy 49, till Medelhavet som liveaboards 2014 sen vidare till Västindien och Centralamerika vidare till Söderhavet och Asien. Sorgligt nog så var de tvungna att överge båten mellan Kap Verde och Kanarieöarna i april 2019, delvis på engelska)
 • Tootiki (Bavaria 38 till Västindien 2014-15)
 • Trud (Allegro 33, semesterseglingar, en till Skottland. Nu på långsegling till Västindien, Cuba och sedan ICW i USA. Nu på USA:s östkust på väg mot Kanada (2022)
 • TuaTua (Laurin 28, ett par köper och renoverar (2010) Göran Cederströms klassiska långfärdsbåt och seglar till Västindien. Sen ny ägare med med egen blogg  som seglar hem båten till Sverige igen)
 • TuSan (En Nauticat 43 som är seglat från Sverige 2017 och in i Medelhavet och nu hunnit till Grekland 2022)
 • Unicorn (Aphrodite 37 till Medelhavet-Sydamerika-Västindien-USA:s östkust-Centralamerika och Västindien i  flera säsonger, senaste uppdateringen 2020)
 • Ursa Minor (Beneteau Cyclades 39.3, till Västindien och tillbaks 2011-11 sedan med ny båt Bojan en Bavaria 32 till Västindien 2014)
 • Varuna (En Hallberg Rassy 43 med Eva & Staffan ombord på långfärdssegling, har gått genom kanalerna i Holland och har fastnat i och med Covid, senaste inlägget 2020. Har Instagramkonto).
 • Vera (Ett ungt parsom skrev “Saltvattneliv” om sin jordenruntsegling köpte en ny båt, oneoff-designad 45 fots stålbåt, vid hemkomsten 2013 och seglar vidare nummer två små barn och runt Sveriges kust. Senaste inlägget från 2019)
 • Vesla (Mamba 341 Västindien och tillbaks via Grönland 2006-07, norsk)
 • Victoria (En Maxi 108 som under 2019 seglat ner längs Europas Atlantkust och nu ligger i Spanien innanför Gibraltar. Har en Youtubekanal och ett Instagramkonto)
 • Vindfamne (Bygge av en 37 fots one off båt i sandwichlaminat för långfärdssegling. Pågar fortfarande (2022)
 • Vista (En Amel 54 på väg runt jorden, fastnade på Nya Zeeland (2019)
 • Vitalia (Ballad till Medelhavet genom kanalerna runt år 2000, pdf)
 • Walkabout (Ett par på väg på långfärdssegling på väg mot Söderhavet med många stopp på vägen, senast runt Mexicos västkust. Har lämnat båten och är i Sverige just nu (2020), Har en aktiv sida på Facebook)
 • Wasa (Ballad, Västindien 1986-87, pdf)
 • Waves of Sweden (Facebook) (Nauticat 52 till Kanarieöarna, båten såld 2018 men ägaren stannar på Kanarieöarna)
 • Willrose (Willrose (Najad 370) och Nefertiti (HR 36) på flera seglingar. Senaste inlägget från 2016)
 • Wilma (Ett par som efter att renoverat en fiskebåt till restaurang startat en långsegling med en 37 fots Colin Archer i ferrocement, nu i Medelhavet (2022)
 • Wind (47 fots slup till Västindien 2010-11, nu såld)
 • Windfall (En Hallberg Rassy 44)
 • Windflower (Boström 31 till Västindien, USA och tillbaks till Sverige, 2014-15)
 • Windwalker (Hallberg Rassy Rasmus från Bahamas via Västindien till Sverige 2006)
 • Windy (En Bavaria Ocean 44 som kallas Windy. Ett medelålders par på väg söderut i längs Europas kust, över Atlanten i december 2022, en säsong i Karibien och därefter förhoppningsvis vidare runt jorden. Har även en Facebook-sida och ett Instagram-konto)
 • Xavita (Najad 34 S till Medelhavet genom kanalerna sen Västindien 2009-14, Nu ny båt på samma sida, Carpe Diem, en Jeanneau Sun Odyssey 40 i Medelhavet, 2016)
 • Yoldia (delvis på engelska) (Albin Vega på jordenruntsegling som slutar 2014 i Söderhavet)
 • Yagan (Hallberg Rassy 62 jordenruntsegling med filmer 2006-09. Även en andra segling till Sydgeorgien 2017, engelska)
 • Yrvind (Sven Yrvinds hemsida om bygget om sin nya båt och mycket annat, engelska)
 • Yup (Albin Vega  på jordenruntresa som avslutades 2013)

Länklista till några internationella båtbloggar/hemsidor (engelska)

 • Adrenaline (Ett par som seglar runt jorden med en Crowther Spindrift Catamaran, de har en Youtube kanal också som heter Tulas endless summer)
 • Alba (En Hallberg Rassy 42 på jordenruntsegling som startade 2011avslutades 2019, Har både recept och tips och råd på sidan)
 • Alizée (En Cabo Rico 36 som seglar runt Florida, Bahamas och Västindien innehåller en del med reparationer och underhåll. Avslutad segling och nu till salu (2022).
 • Asolare (Amel 54 med en jordenruntsegling med ARC World 2010-11)
 • Azure (Azure II var en katamaran som 2010-11 seglades från Västindien till Medelhavet  och tillbaks, Azure III en Cal 39 som gjorde Pacific Cup från Kalifornien till Hawaii och seglar i Stilla Havet).
 • BeBe (En Amel Super Maramu 2000 på jordenruntsegling, såldes 2017)
 • Bootlegger of Mann (Amel Super Maramu 2000 på jordenruntsegling som avslutas i Medelhavet 2015)
 • Bravo (Ett par ombord en Kelly Peterson 46 som seglar runt jorden från USA:s västkust med start 2010, Nu tillbaka i Västindien 2022)
 • Brick house (en Valiant 40 från Rhode Island, USA, på en jordenruntsegling, nu i Västindien. Har en YouTube kanal (Patrick Childress) med mycket råd och tips)
 • Bristol 27 (Martin Weller seglar Nordamerikas östkust från Florida till Halifax 2013)
 • Carina (En Mason 33 på väg från USA:s nordvästkust söder och västerut mot Söderhavet och Asien, Tillbaka i USA och båten såld 2020. Snygg hemsida med mycket recept)
 • Ceilydh (En Meander 40’ katamaran (trä) på väg runt i USA:s västkust, Stilla havet och Asien med en familj ombord. Senaste inlägget från 2017)
 • Chance & Chancelot (Sailing Chance) (Jason, Kelly (och deras hund) sålde allt i NY och flyttade ombord en 34 fots McCurdy & Rhodes och seglade till Västindien. Har fått barn och bytt båt till en Vagabond 42 (Chancelot)och fortsatt segla tills 2021 då båten såldes.)
 • Cheeky Monkey Facebook (Ett Amerikansk-Britiiskt par som seglar runt jorden i en 44’ katamaran mellan 20156 och 2018 och som nu gått iland, har en Youtube kanal)
 • Corsair (Cabo Rico 38 som har en blogg men framför allt en hemsida på Youtube med Corsair och andra båtars seglingar (länkar) som är aktiv. Bas på USA:s östkust)
 • Curiosity (Ett par som seglar en Leopard 43 Sailing Catamaran på världshaven och har just sålt den oc h köpt en el-hybrid driven katamaran från HH Catamarans. De är mest aktiva på en Youtube kanal med informativa filmer som heter Gone with the Wynns)
 • Crystal Blues (En one-off aluminiumbåt som seglar runt jorden. Mycket info på sidan. Båten såldes 2019 och de är “mellan båtar” i Australien)
 • Delos ( En 53′ Amel Super Maramu på väg runt jorden med en svensk/amerikanskt par, numera med ett litet barn.  Har även en Facebooksida och en populär Youtube-kanal).
 • Del Viento (En Sparkman och Stephens-designad Fuji 40 med live-aboard familj. Senaste inlägget 2018 från Australien)
 • Destiny (En Catalina 42 som seglade på USA och Mexicos västkust 2007-10
 • Distance shores (En fullspäckad hemsida av filmarna Paul and Sheryl med filmer som varit en TV-serie om seglingar i bl.a. Nordamerika, Västindien, Medelhavet och Afrika med blogg och kortare filmer (TV-serien går att köpa med bitar ur dem finns på sidan).
 • Dream (Ett tidigt pensionerat par ombord på en Bavaria 47 som seglar mest i Grekland för närvarande. De har en Youtube kanal som är mer uppdaterad)
 • Dream time (Cabo Rica 41 som seglar runt jorden i olika omgångar mellan 1994 och 2021)
 • Due West (En Passport 40 som seglat från Seattle till Västindien men mest på Amerikas västkust. De har en Youtube-kanal som är mer aktiv än hemsidan)
 • Explore North (hemsida) Facebooksida (En hem- och Facebooksida för kombinerade segel och skidresor i norra Norge och Spetsbergen och en podcast med intervjuer av seglare som främst seglar på höga latituder. Drivs av författaren till High Latitude Sailing, norrmannen Jon Armtrup)
 • Esper (Ett par som flyttade ombord en Oyster 435 för mer än tio år sedan och seglar runt jorden. En sida med länkar till mycket matnyttigt, bland annat en podcast och informativa inlägg. För närvarande i Indonesien (2022). Har en populär Youtube kanal som heter SailingFollowtheboat)
 • Footloose (En Bruce Roberts 53 stålbåt som ensamseglas av en kvinna från Holland på väg runt jorden även om det finns andra planer. Senaste inläggen från Centralamerika (2021). Har en Youtubekanal också)
 • Galactic and Pelagic (Ena familj som seglar från Alaska och söderut mot Australien på Pelagic, en 37-fotare som såldes. Galactic, en 45 fots, stålkutter köptes i Kalifornien och seglades till Australien och i Patagonien. Senaste inlägget från Alaska (2019).
 • Gemini (En Passport 42 baserad i SanFransisco förbereder sig på längre seglingar. Kastade loss i april 2022. Har en YouTubekanal)
 • Goody En jordenruntsegling med start i Sydafrika med en familj ombord en katamaran mellan 2008-13)
 • Halekai (En Alden 50 Center Cockpit som seglar runt jorden med start 2004 och tillbaka i Florida 2018)
 • Helena ( En Bruce Roberts 44 som seglar runt jorden och gick iland i Spanien 2016)
 • Hero (En Hero 114 från Norge på jordenruntsegling som kom hem 2014)
 • Hotspurs (En Tartan 41 som startade en jordenruntsegling 2011 och såldes 2017 på Fiji)
 • Infini (En Westsail 43 som seglat runt jorden mellan 2007 och 2017)
 • Katie Lee (En Passport 45 som seglat från Mexico via Söderhavet till Asien där båten såldes 2020)
 • La Vagabond (Ett ungt australienska par, numera med två barn ombord, seglar runt jorden. Först med en Beneteau Cyclade och sedan med en katamaran som de just bytt mot en annan katamaran. De har en välfylld hemsida och en proffsig videoblogg)
 • Legacy (En Saga 43 som seglar på USA:s västkust från San Diego till Alaska, såld 2015)
 • Liehona (En Hunter Legend 45 som är på väg på en jordenruntsegling. Senaste inlägget från Mexico 2018))
 • Little Roundtop (Jeanneau Sun Odessey 45.1 i Medelhavet, Senaste inlägg 2014)
 • Living onboard ZenProject boat Zen (Med 40-års erfarenhet av båtliv så har Wayne Canning en blogg om sina erfarenheter och filmer om båtreparationer).
 • Lorelei (En Bruce Roberts International 531 som seglar runt Mikronesien, Australien och Asien mellan 2011-17)
 • Long white cloud (En 45′ Herreshoff Ketch som seglat runt jorden, såld 2010)
 • Karl (En ung tjej bestämmer sig för att segla och köper en segelbåt i Panama, en Reinke Super 10. Intressant hemsida och ännu intressantare Youtubekanal under namnet White Spot Pirates där en dokumentär som heter Untie the lines finns).
 • Love song (En Maple Leaf 50 som seglat runt i Söderhavet och Asien 2010-12)
 • Malaya (En Bob Perry designad 40-fotare med ett erfaret amerikanskt par ombord som fixar iordning båten för långsegling, hittills runt i New Foundland. Mycket annan information också)
 • Matilda ( En Hans Christian 43 som seglar från Australien, för närvarande (2019) i Sydostasien)
 • Memory Rose (En CSY 44′ Pilothouse Ketch som seglat runt USA, Västindien och såldes 2019)
 • Miss Kizomba (En 43 fots stålbåt (modell Reality) ett på väg ut på långsegling med en norsk skeppare, börjar med att segla runt Skandinavien) och sen är planen att gå till St Petersburg och genom ryska kanaler till Medelhavet).
 • Mollymawk (UK) (En familj som länge levt ombord sin stålketch, en sida med mycket bra innehåll)
 • Moondance (En Tayana 42 på väg runt jorden, nu tillbaka till USA)
 • Moonshine (Livet ombord en C&C 34 med både långfärdssegling (USA:s västkust upp till Alaska) och kappsegling. Även en Facebooksida).
 • Morning Cloud (Egentligen inte en blogg utan en sida med länkar, forum, artiklar och filmer med information i många ämneskategorier, från geografiska områden till båtutrustning, heter också Attainable Adventure Cruising)
 • Nandji ( Ett ungt par som seglar en Roberts 40 runt jorden, har en Youtube kanal)
 • Nemea (Ett kanadensiskt par som seglar runt i en Tartan 37, har en Youtube kanal)
 • Nine of cups (En blogg från en Liberty 458 som seglat runt om i världen från 2000, nu i Australien. Några e-böcker och filmer finns också på hemsidan)
 • Nuance (En Constellation 44 på segling i Medelhavet. Senaste inlägger 2015)
 • Obelix Sail Life (En Facebooksida/blogg och Youtube sida med filmer om segling  reparationer och underhåll av en dansk båt i Skandinavien. Mycket praktiska tips).
 • Ocelot (En familj ombord en Kronos 48 som seglat runt jorden sedan 2011 med en välstrukturerad sida med mycket information)
 • Pajarito (En blogg från USA:s östkust, Bahamas och Västindien från 2012-13)
 • Perry (En Jeantot Privilege 48 katamaran som seglar runt jorden)
 • Pliosaurus (En Ovni 495 på en jordenruntsegling, tillbaks i Norge 2015)
 • Poly (En familj med två små barn som seglar runt jorden med en 50 fots trimaran. De har också en YouTubekanal med namnet Sail Oceans)
 • Proximity (En Swan 41 på en jordenruntsegling, den senaste inlägget är från Alaska 2017)
 • Pura Vida (En Island Packet 420 med ett par ombord som lämnade New Orleans och har seglat runt i Västindien och Centralamerika, senast bland Kunna indianerna)
 • Pyewacket II (En Aleutian 51 som seglas av Noel och Jackie från San Fransisco till Australien via Söderhavet 2009-11, mycket innehåll, tidigare båt och videos)
 • Read thread (En Catalina Morgan 440 som seglat till Australien och Söderhavet från Seattle. Senaste inlägget från 2016)
 • Rutea (En Contest 48 ketch på väg runt jorden. 2019 är de på Amerikas västkust)
 • Sail Blogs (en hemsida för flera långfärdsbloggare)
 • Sailing channels (Youtube) En sida som samlat videobloggar från seglare
 • Saltair 3 (En familj som seglar och bor ombord på en 42′ Fountaine Pajot katamaran. Har en Youtube kanal som heter Trio Travels)
 • Savannah (En Owen Easton katamaran som seglade till Malaysia där hon såldes 2016)
 • Seal ( En 56 fots aluminium kutter med centerbord som startade från New Hampshire i USA 2004 och seglat i Grönland och fem säsonger i Antarktisk och däremellan)
 • Seasprite (Samma ägare som till Corsair med en renoveringsblogg med mera. Senaste inlägg från 2014)
 • Selkie (En C&C Landfall 38 som seglade till Söderhavet 2010)
 • Shango (En Pacific Seacraft 40 som från 2001 varit i Bahamas och Västindien och som startat en jordenruntsegling 2010, i Bahamas och Sydamerika (2018)
 • Slipaway (En Freeport 41 som startade från Los Angeles 2003 på en långsam färd runt jorden och har kommit till Söderhavet, Australien och Asien. Kommit tillbaks till Florida 2019)
 • Soggy paws (En CSY 44 som startade sin segling runt jorden 2007 och har kommit till Solomon Islands 2019)
 • Spartan (En Niagara 35 som förbereds för långsegling av ett par som nu finns i Toronto (de stora sjöarna))
 • Swell (En snygg hemsida med  en soloseglande kvinna, Liz Clark, ombord en Cal 40 som seglat i Söderhavet i omgångar sedan 2006 och beskriver levande och insiktsfullt både sin segling och sin inre resa)
 • Tai Chi, Adjusting our sail (En Cabo Rico 42 som från Toronto, via Eire kanalen och USA:s östkust seglar till Bahamas. Planer för en jordenruntsegling finns även om de 2019 seglar i Kanada).
 • Tender Spirit (En Hans Christian 33 som seglade runt jorden. 2019 köpte de en annan Hans Christian (41 Molokai) och startar en ny hemsida)
 • The Boat Galley (Mer en hemsida med råd och tips och försäljning av egna böcker än blogg, men det finns en hel del nyttigt på sidan)
 • Tiger Lilly (En CSY44 på väg runt jorden, senaste inlägget från Asien 2018)
 • Totem (En Stevens 47 på väg runt jorden med en familj sen 2007. Sommaren 2019 är de på Mexicos västkust)
 • Tsamaya (En 40 fot Caliber LRC som 2009 seglade från USA mot Västindien och Europa, bl.a. Skandinavien. 2019 är de i Medelhavet)
 • Twister (En liten båt på väg runt jorden från 2010, senaste inlägget från Norge 2018)
 • Uma (Ett par som seglar runt jorden med en Pearson 36 med elmotor, har en Youtube kanal)
 • Varuna ( Ett par som ombord på en Persson 367 vill uppleva nya kulturer och möten. De har just köpt en ny båt, en Celestial 48. De har också en YouTube kanal med namnet Adveture drift).
 • Vayu (En Irwin Citation 40 med en erfaren skeppare som delar med sig av sina erfarenheter. Senaste inlägget från 2015)
 • Vega, Historic vessel homepage (Facebook) (en 120-årig norsk skuta som på sin Facebooksida lägger ut många gamla filmer från segelfartygens tid)
 • Zatara (En familj på väg runt jorden i en Beneteau Oceanis 55. Har en Youtube kanal)
 • Zephyr (Ett par ombord på Shin Fa 458 som seglat ont jorden, nu tillbaks i Colorado)
 • Zephyra  (Ett par ombord en Morgan Outisland ketch som seglar runt jorden 2008-10)
 • Zero to Cruising (En PDQ 32 catamaran som seglades till Västindien under 2009-13, sen köpt en Amel Maramu men har nu en paus i seglandet)
Views: 1 845
Share Button

18 svar på ”Båtbloggar/hemsidor

  • Spännande, jag lägger till den bloggen. Tack

   Svar
 • Albaonsea.blogg.se

  Vi bloggar lite om förberedelserna inför nästa år då vi släpper tamparna för att korsa Atlanten.

  Svar
  • Tack, fixar det 🙂
   Lycka till!

   Svar
  • Fixar.
   Kan du skriva en mening om era planer underlättar det.
   Magnus

   Svar
   • Vi skal segla upp til st.petersburg og igjennom de rusiske kanaler ned til middelhavet

    Svar
    • Tack, Lägger till det.

     Svar
  • Tack för tipset. Var inne och tittade och känns inte riktigt som en blogg på det sättet som övriga på sidan så jag la er under sidan med “Jobbsidor för båtbesättning”. Tyckte er sida passade bättre där.
   Magnus

   Svar
 • Hej Stort jobb du lagt ner mycket trevligt intiativ , vår båt heter Bonnie af Stockholm och är en Feltz , vi seglade caribien och tillbaka 2009-2010, och lämnade 2016 för jorden runt resa är nu på seyshellerna efter 3 år. Ombord är Tommy och Helene Larsson bloggen är bonniestockholmblog.wordpress.com.

  Svar
  • Helene,
   Tack och det är klart ni ska vara med. Lägger till er snarast.
   Ha det bäst,
   Magnus

   Svar
 • Hej
  Trevlig blogg du har med nyttig info, lägg gärna till vår blogg sykerpa.com vi seglar en Amel SM
  Mvh
  Paul

  Svar
  • Tack,
   Klart ni skall vara med, Lägger till den snarast.
   Ha det bäst,
   Magnus

   Svar
 • Stort tack för bloggsamlingen, precis vad jag letade efter. Sitter och planerar en första tur till Antarktis så detta var precis vad jag behövde. Stort tack!

  Har ni gjort några fler fynd bland sopstationerna? 🙂

  Svar
  • Martin,
   Kul att det var till nytta, och vad spännande det låter. Förmodar du har läst Milo Dahlmanns böcker (och Mårtenssons). Sträckan genom Patagonien gjorde jag en sammanfattande video om som finns på hemsidan och längst ner en länk till bloggen jag skrev då.
   Lycka till!
   Magnus

   Svar
 • Hej, Vi var ute och seglade över till Västindien och tillbaka mellan sommaren 2017-2018. Vår båt heter Streamline och bloggen strumpanpaaventyr.blogg.se. Strumpan är vår katt som var med på resan. Ta gärna med bloggen i listan. Mvh Kristina

  Svar
  • Tack för tipset, nu ligger ni med på listan.
   Magnus

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »