Bortom horisonten

Från skärgårds- till oceansegling

E-boken “Västindien på 80-talet”

Nu har jag publicerat fyra E-böcker/artiklar vars innehåll jag bjuder på för intresserade läsare. Efter att ha scannat över 20 000 diabilder från mitt seglarliv och andra resor så började minnena dyka upp och behovet av att dokumentera lite av upplevelserna. Även om jag gör det mer för att ”knyta ihop säcken” och för att jag själv tycker det är kul att se tillbaka på den delen av mitt liv så kan innehållet intressera flera, både de som var med på den tiden och andra. Så jag håller på att skriva de olika delarna av mitt seglarliv som E-böcker och de blir tillgängliga allteftersom jag blir klar med de olika delarna beroende på tid och lust.

Jag inte skrivit och publicerat böckerna primärt för att tjäna pengar utan mer för min egen skull så kommer jag göra PDF-filerna, som är anpassade att läsas både på dator, padda och mobil, tillgängliga för läsning av de som är intresserade. Filerna är för stora för att lägga upp på hemsidan så de som är intresserade får klicka på länken som finns för de olika E-böckerna som går till min Dropbox där PDF-filerna ligger. De största filerna finns i två versioner, en full och en med lågupplösta bilder så man kan förhoppningsvis läsa dem även om man inte har så bra internet. Om någon vill ha själva filerna att ladda ner får ni gärna kontakta mig. Man behöver inte ha en egen Dropbox app utan kan gå in på länken via internet och det kostar inget. Sen om någon skulle vilja bidra så går det bra att Swisha mig med valfri summa på 070-6815161. Och naturligtvis går det utmärkt att beställa min inbundna bok ”Bortom horisonten” med över 200 sidor av råd och tips för seglare i allmänhet och långseglare i synnerhet.

För över 35 år sedan skrev jag en artikel i form av en guide för segling i Västindien för Vi Båtägare. Där sammanfattade jag mina erfarenheter efter att ha seglat i den Små Antillerna under sju säsonger från 1979 till 1986, både när det gällde allmänna tips och råd och en beskrivning av de olika öarna. Jag hittade artikeln i min dator häromdagen och läste igenom den. Mycket har hänt sen dess och stora förändringar har jag kunnat se vid återbesök på senare tid, men mycket är detsamma eller åtminstone mycket likt. Det är framför allt antalet båtar, marinor och turistanläggningar som ökat, men orkaner har också skapat förändringar. Men många av de tips och råd som skrevs då har relevans idag också.

Dessutom kändes texten som ett tidsdokument och de som seglade i Västindien på den tiden kommer nog känna igen sig, och de som är där nu kan jämföra för att se de förändringar som skett, speciellt eftersom det finns många bilder i inlägget från den tiden. Bilderna, utom de från Google Maps, är tagna av mig mellan 1979 och 1986 där annat inte sägs. Det var en ovanligt omfattande artikel när den publicerades så den är lång och jag har valt att inte redigera eller uppdatera den med information om hur det ser ut idag utan den publiceras i sitt originalskick. Bildtexterna är skrivna i nutid så de kan ha kommentarer om vad som förändrats och länkarna är tillagda nu och går till aktuella sidor. Artikeln reflekterar inte bara en tidsålder för 40 år sedan utan också min egen ålder, mellan 26 och 33 år, och det har för mig varit spännande att läsa texten och minnas hur det var och se min egen utveckling till idag. Boken är på 238 sidor med många bilder.
Länken till Västindien på 80-talet:

Share Button
Views: 12
Translate »