Bortom horisonten

Från skärgårds- till oceansegling

E-artikeln om att jobba på segelbåt: “Lyxliv med slitgöra”

Nu har jag publicerat fyra E-böcker/artiklar vars innehåll jag bjuder på för intresserade läsare. Efter att ha scannat över 20 000 diabilder från mitt seglarliv och andra resor så började minnena dyka upp och behovet av att dokumentera lite av upplevelserna. Även om jag gör det mer för att ”knyta ihop säcken” och för att jag själv tycker det är kul att se tillbaka på den delen av mitt liv så kan innehållet intressera flera, både de som var med på den tiden och andra. Så jag håller på att skriva de olika delarna av mitt seglarliv som E-böcker och de blir tillgängliga allteftersom jag blir klar med de olika delarna beroende på tid och lust.

Jag inte skrivit och publicerat böckerna primärt för att tjäna pengar utan mer för min egen skull så kommer jag göra PDF-filerna, som är anpassade att läsas både på dator, padda och mobil, tillgängliga för läsning av de som är intresserade. Filerna är för stora för att lägga upp på hemsidan så de som är intresserade får klicka på länken som finns för de olika E-böckerna som går till min Dropbox där PDF-filerna ligger. De största filerna finns i två versioner, en full och en med lågupplösta bilder så man kan förhoppningsvis läsa dem även om man inte har så bra internet. Om någon vill ha själva filerna att ladda ner får ni gärna kontakta mig. Man behöver inte ha en egen Dropbox app utan kan gå in på länken via internet och det kostar inget. Sen om någon skulle vilja bidra så går det bra att Swisha mig med valfri summa på 070-6815161. Och naturligtvis går det utmärkt att beställa min inbundna bok ”Bortom horisonten” med över 200 sidor av råd och tips för seglare i allmänhet och långseglare i synnerhet.

Att arbeta i tropiskt klimat med en värmande sol, azurblått vatten i kortbyxor med uppgiften att segla runt halva jorden på lyxiga segelbåtar låter som ett drömjobb. Det är det för många, men det är ingen drömtillvaro då det ofta är mycket slit. Jag har gjort det i omgångar med mer än 100 000 sjömil på ett 40-tal båtar och ger i artikeln en inblick i vad man gör som professionell besättning på charter- och privatbåtar, vad man skall tänka på när man söker jobb och hur man bäst hittar drömjobbet. En E-artikel på runt 30 sidor. 
Länken till att jobba på båt: Lyxliv med slitgöra

Views: 49
Share Button
Translate »