Bortom horisonten

Från skärgårds- till oceansegling

Om mig

1460202_10152014059173805_1634102007_n

Min passion är segling, eller snarare den livsstil som båtar och segling gör möjligt. En känsla av frihet och närhet. Frihet att kunna utforska en spännande och fantastisk värld med hjälp av naturens egna krafter. Närhet till naturen, dig själv, de som finns ombord och de nya människor och miljöer som man kommer i kontakt med under resans gång. Samtidigt som all nödvändig bekvämlighet finns ombord. Livet blir ärligare där sambandet mellan orsak och verkan blir tydligt, och där den egna förmågan att lösa de utmaningarna som dyker upp blir en del av njutningen.

Under den största delen av mitt liv har jag haft privilegiet att ha segling och båtliv som försörjning. Det har varit en tonårstid med träbåtar, en karriär som charterskeppare på världshaven, en period som frilansjournalist för båttidningar i kombination med leveransseglingar, en lugnare tid med familjeliv, 8-5 jobb och semestersegling i skärgården och nu en upptrappning av båtlivet igen med inköp av Sarita, en Solitaire 52:a som ligger i Medelhavet. Numera är jag pensionär och bor tillsammans med min partner Lucina ombord på vårt hem Sarita, för närvarande i Grekland. Erfarenheterna från mitt seglarliv har jag samlat i boken Bortom horisonten.

Min önskan att inspirera andra att få uppleva det jag tycker är viktigt i livet har gjort att jag på olika sätt delat med mig av mina upplevelser, erfarenheter och kunskaper. Dels genom att skriva artiklar för båttidningar men också genom att vara navigationslärare, segelinstruktör och hålla föredrag. Nu också denna hemsida som jag hoppas kunna vara hjälp till att få information, men också skapa inspiration och diskussioner, om segling och båtliv med inrikting på upplevelser bortom horisonten.

Share Button
Views: 91

2 svar på ”Om mig

 • Hejsan, det verkar som om du missat oss i din lita över båtar som är ute och seglar. Vi är visserligen hemma sedan juli 2020, men du har ju med andra som också kommit hem. Hälsn Tove

  Svar
  • Tack för den infon. Uppdaterar.
   Gör fortsättning!
   Magnus

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »