Välkommen!

Välkommen till Bortom horisontens hemsida. Förutom en blogg jag skriver från mina seglingar, bland annat ombord S/Y Sarita i Medelhavet där jag och min livspartner Lucina numera bor, finns information om vilka tjänster som vi kan erbjuda. Framför allt min senaste bok “Bortom horisonten” men också hur du kan segla ombord Saritabeställa föredrag eller transportseglingar och både teoretiska och praktiska utbildningar. Under drop-down menyn Nyttig info/länkar finns länkar till över 300 båtbloggar, med seglingar på alla världshav, över 150 videobloggar om segling, närmare 200 sidor med nautiska- seglingsinformation, olika båttidningar på nätet, sidor med båttillbehör och tips, olika jobbsidor om man är intresserad av segling som arbete eller vill lifta, vädersidor och båttransportföretag samt en litteraturlista. Om du har någon intressant länk som fattas, tipsa mig gärna. I högermarginalen finns också inlägg från Facebooksidan Bortom horisonten. Du kan också följa mer frekventa uppdateringar från våra seglingar och resor på vår Facebooksida “Lucina & Magnus Bortom horisonten“. VÄLKOMMEN!!

Share Button

2 thoughts on “Välkommen!

 1. Hej,

  Jag har fått följande fråga från ett långseglande par Karibien. Har försökt hitta ett svar i den utmärkta boken – Bortom horisonten- men lyckas inte helt.

  ” måste man checka in på varje ö även om man inte går iland? Kan man ligga för ankar över natten med gul flagga hissad och sedan segla vidare på morgonen utan att checka in? ”

  Tacksam för svar!
  Anders A

  • Anders,
   Tack för din fråga och kul att du uppskattade boken. Jag förstår frågan då de flesta öar i Västindien är olika länder så logistiken kan bli omfattande både tidsmässigt och ekonomiskt. Men utan att veta 100% törs jag påstå att det är en olaglig handling som om den upptäcks kan ge konsekvenser. De flesta av länderna i Västindien har regler där man för kortare vistelser kan klarera både in och ut på samma gång (då måste man lämna landet 24-72 timmar efter inklarering, tiden varierar för olika länder). Och de flesta har som regel att besättningen inte får gå i land innan skepparen gjort klart pappersarbetet (kan också variera). Men att segla förbi territorialvattnet utan att “stanna” är OK, men att ankra är att stanna till. De flesta har också som krav att första anhalt skall vara en “port of entry”, det är således inte tillåtet att första spendera ett dygn vid en fin obebodd ö för att nästa dag segla till inklareringsorten. Att sen det finns seglare som väljer att göra detta ändå (också att övernatta och sen segla vidare) är en kalkylerad risk. Själv har jag aldrig vågat detta annat än i Grekland när jag seglat i Turkiet. Det handlar nog både om kontroll och få in pengar för myndigheterna. Mycket bra info vad som gäller i olika länder finns på http://www.noonsite.com och om du vill ha ett 100% säkert svar rekommenderar jag att kontakta Hugo Tiberg, Kryssarklubbens juridiska expert.
   Hoppas detta hjälper.
   Seglarhälsningar,
   Magnus

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.