Bortom horisonten

Från skärgårds- till oceansegling

AllmäntBöcker

Nytt bokprojekt

Bok2
Översättning pågår

Efter att ha spenderat stora delar av förra våren, sommaren och hösten med att skriva boken ”Bortom horisonten” har jag nu ett nytt uppdrag av Nautiska förlaget (Norstedts), att översätta en engelsk bok om finurliga sätt att manövrera och hantera båtar när man är ensam ombord, eller är få i besättningen. Den heter ”Stress-free sailing” i original och det är en spännande utmaning.

Boken har många kluriga knep, en del som jag känner till men också en del som är nya för mig så jag tror den kan tillföra de flesta lite nya tips och råd inför olika typer av manövrar. Det är allt från att lägga till i marinor under olika vind och strömförhållanden och olika typer av bryggor till hårdvindsteknik och hur man får ombord någon som fallit överbord.

Bok3
Min arbetsplats ombord sarita, tillika navigationsstation.

Boken inkluderar också QR-koder till filmer som praktiskt visar en del av manövrarna vilket ger ytterligare en dimension. Utmaningen är att hitta svenska ord för en del av de termer som används och också försöka anpassa den till en svensk läsekrets. Men det är spännande att försöka få till just det och jag hoppas min bakgrund kan bidra till att göra att boken blir mer än bara en bokstavlig översättning av originalet.

Sen försöker jag mellan varven få tid att fortsätt på min seglingsbiografi som till stora delar redan är skriven. Får se när den kan bli klar och om det är något förlag som vill ge ut den (Nautiska förlaget har slutat med ”reseberättelser” och fokuserar på faktalitteratur). Lite utdrag ur den boken finns att läsa under presentationen av mig på hemsidan, dels ett utdrag om en av mina ungdomsbåtar, en R-10:a och hemseglingen från Norge där vi köpt henne, och hur det var att få orkanen Gloria passera förbi eller hur det kom sig att jag började arbeta på en 50 meters lyxmotorbåt.

Share Button
Views: 0

Magnus Lindén

Jag, Magnus Lindén, som skapat denna hemsida är en person vars passion för segling och upplevelser förknippade med segling började i tonåren och har följt mig genom åren även om formen och omfattningen skilts sig åt över tid. Det har varit en tonårstid med träbåtar, en karriär som charterskeppare på världshaven, en period som frilansjournalist för båttidningar i kombination med leveransseglingar, en lugnare tid med familjeliv, 8-5 jobb och semestersegling i skärgården och nu en upptrappning av båtlivet igen med inköp av en Solitaire 52:a som ligger i Medelhavet. Erfarenheterna från mitt seglarliv har jag samlat i boken Bortom horisonten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »