Bortom horisonten

Från skärgårds- till oceansegling

AllmäntBlogg: 2017 Sarita, flytt ombord och Joniska havetBlogg: Seglingar med SaritaFörberedelserGreklandSaritaSeglingsfunderingar

Det nya livet

Så har de sista pusselbitarna fallit på plats och Lucina och jag kastar förtöjningarna för att segla ut bortom horisonten. Nu är det inte bara sommarseglingar i Medelhavet som lockar utan ett liv med båten som bostad och havet som bakgård. En livsstil som ger oss mycket av det vi värderar i tillvaron och som vi njuter av, något som vi även i framtiden vill dela med vänner ombord.

En livsstil som ger möjlighet till att möta nya människor och kulturer genom att transportera oss på ett oftast njutbart sätt vart vi vill i världen i den takt vi själva väljer. Att leva ombord en båt innebär också en hushållning med resurser då bara det som är väsentligt ryms ombord samt att vi har en önskan att leva ett så autonomt liv som möjligt, att i så stor utsträckning vara självförsörjande och klara av allt själva. Något som känns spännande och som vi ser fram emot.

Så nu börjar bråda dagar med att samla ihop alla lösa ändar med landlivet för att kunna kliva ombord utan att behöva oroa oss för det vi lämnar. Det viktigaste är redan påbörjat, både jag och Lucina har sagt upp oss på våra respektive arbeten (som kommunikatör på en content byrå respektive som familjebehandlare inom socialtjänsten).

I april bär det av söderut mot båten i Cleopatra marina i Preveza, Grekland, där hon står på land i väntan på vår ankomst och sjösättning. Det skall bli ett kärt återseende, både av Sarita och av Grekland. I det svenska råkalla vintermörkret hägrar Medelhavets värme och azurblåa vatten. Joniska havets lockar med sitt lugna väder med en sjöbris på eftermiddagen att segla i liksom de många och nära ankarplatser med bad, utforskning av grottor och kvällsbesök på en taverna med färska musslor.

Så det blir en ovanligt tidig sjösättning i år vilket öppnar nya möjligheter för de som vill dela upplevelserna med oss ombord. Nu är det möjlighet att välkomna gäster året om. Första säsongen kommer vi att hålla oss i beprövade områden, de grekiska öarna i Joniska havet även om det kan bli avstickare upp mot Kroatien, Albanien och Italien.

Share Button
Views: 42

Magnus Lindén

Jag, Magnus Lindén, som skapat denna hemsida är en person vars passion för segling och upplevelser förknippade med segling började i tonåren och har följt mig genom åren även om formen och omfattningen skilts sig åt över tid. Det har varit en tonårstid med träbåtar, en karriär som charterskeppare på världshaven, en period som frilansjournalist för båttidningar i kombination med leveransseglingar, en lugnare tid med familjeliv, 8-5 jobb och semestersegling i skärgården och nu en upptrappning av båtlivet igen med inköp av en Solitaire 52:a som ligger i Medelhavet. Erfarenheterna från mitt seglarliv har jag samlat i boken Bortom horisonten.

2 svar på ”Det nya livet

 • Ett stort LYCKA TILL till er båda!
  Kram Rolf

  Svar
  • Tack så mycket Rolf!
   Det var härligt att ha dig ombord!
   Kramar till dig och Anita

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »