Bortom horisonten

Från skärgårds- till oceansegling

AllmäntBöckerTips och råd

Julrean slut på “Bortom horisonten

Köp en julklapp till en seglingsintresserad vän, eller till dig själv.

“Bortom horisontens” julrea är nu slut med kan fortfarande köpas för 130:- plus frakt. Det är en bok full med råd och tips illustrerade med egna erfarenheter om hur det är att segla bortom horisonten. Boken innehåller mina tankar och erfarenheter efter att ha seglat över 100 000 sjömil ombord på ett 50-talet olika båtar under ett halvt sekel, vad jag skulle vilja ha vetat innan jag gav mig iväg bortom horisonten.

Du kan beställa boken för 130:- (+ frakt 85:- med PostNords förbetalda postpåsar inom Sverige, för frakt utanför Sverige måste 110:- läggas till) genom att Swisha 215:- (130:- + 85:-) till 070-681 51 61 (Magnus Linden) och skriv leveransadressen i meddelandet (att du beställer boken behöver du inte skriva).

Nu kan du också läsa kapitlet om ankring som smakprov. För mer information om boken, dess innehåll, de olika kapitlen, mer recensioner och hur du beställer kan du klicka här.

“Bortom horisonten” har fått recensioner som:

Inget att fundera på, köp boken även om du nöjer dig med segling i Skandinaviska farvatten! 

och

Detta måste vara den optimala handboken för segling, inte bara långfärdssegling.

Den här boken är till för dig som funderar på att segla bortom horisonten och förverkliga drömmen om att segla långt och uppleva nya hamnar och ankringsplatser, oavsett om det är på egen köl, med en hyrbåt eller som charterbesättning. Jag har seglat på alla tre sätten och i boken delar jag med mig av mina erfarenheter och kunskaper och boken innehåller mycket av de kunskaper som inkluderas i Utsjöskepparen. Det är en bok med information, råd och tips från mina och andra seglares erfarenheter med exempel från det egna seglarlivet. Det är en bok som sammanfattar de kunskaper som jag upplevt som viktiga och som jag önskat jag haft innan jag började segla bortom horisonten.

Boken innehåller det som jag tycker är viktigt för segling bortom horisonten. Den beskriver de olika sätten man kan segla på; att hyra en båt, som yrkesbesättning på charter- eller privatbåtar eller segla på egen köl. Den har också kapitel om båten och dess utrustning men även allt från ankring och tidvatten till myndigheter och nödvändig dokumentation ombord, navigering, väder, sjösjuka, hur det är att segla 24/7. En annan viktig del är besättningen och roller ombord. Min förhoppning är att boken ska bli en hjälp på vägen att hitta ditt eget sätt att njuta av seglingen och klara av de utmaningar som dyker upp bortom horisonten.

Välkommen att läsa mer i detalj vad den handlar om (finns en innehållsförteckning) och vad andra tyckt om den och hur du beställer den på hemsidan.

Views: 135
Share Button

Magnus Lindén

Jag, Magnus Lindén, som skapat denna hemsida är en person vars passion för segling och upplevelser förknippade med segling började i tonåren och har följt mig genom åren även om formen och omfattningen skilts sig åt över tid. Det har varit en tonårstid med träbåtar, en karriär som charterskeppare på världshaven, en period som frilansjournalist för båttidningar i kombination med leveransseglingar, en lugnare tid med familjeliv, 8-5 jobb och semestersegling i skärgården och nu en upptrappning av båtlivet igen med inköp av en Solitaire 52:a som ligger i Medelhavet. Erfarenheterna från mitt seglarliv har jag samlat i boken Bortom horisonten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »