Bortom horisonten

Från skärgårds- till oceansegling

AnkarplatserBlogg: 2023 Segling i Joniska havetBlogg: Seglingar med SaritaGreklandSarita

Årets seglingar

Nu finns en sammanfattande video om våra seglingar ombord Sarita i Joniska havet under våren och sommaren 2023 på vår YouTube kanal. Kan kännas skönt i höstmörkret att få uppleva lite sol, värme och turkosa vatten igen. Vi besöker platser som Messologhi, Meganisi, Varko Bay, Nidri, Lefkas, Preveza och Vonitsa.

Det är ett tag sen vi publicerade en video på vår YouTube kanal, men nu har det funnits lite tid att redigera ihop en och då börjar vi med det senaste, årets sommarseglingar. Men det hela startade i slutet av mars när vi lämnade Stockholm i en snöstorm som gjorde att bussar och tåg ställdes in. Att ta oss från Järna till Arlanda tog oss hela dagen efter att bland annat väntat på inställda bussar som aldrig dök upp. Så vi var glada att vi hade stora tidsmarginaler då vi ändå hann med planet till Aten.

Väl framme i Grekland så blev det buss, med byte i Aten, från flygplatsen till Messolonghi. Vi hade också en hel del packning denna gång, speciellt en ny Stand Up Paddelboard (SUP) som skulle pumpas upp och sjösättas. Vi hade varit ombord på båten i Messolonghi största delen av vintern men åkte hem till Sverige en kort period i mars. Vi hade trivts i bra Messolonghi och gjort många utflykter med cykel under vintern (en video om detta kommer senare). 

Vi tyckte också om själva staden med sina gågator och två fantastiska marknader (på lördagar och onsdagar) då hela gator stängdes av och fylldes med stånd med färsk frukt och grönsaker och ett härligt folkliv. Fruktträden längs gatorna som vi uppmuntrades att plocka från gjorde att vi kunde njuta av citrusfrukter och inlagda oliver hela vintern. Det var något vi skulle sakna liksom katten ”Surren” som vi matat hela vintern och sakta men säkert gått från en skygg vildkatt till en ganska tillitsfull katt som ville bli både kelad med och matad. 

Så med lite sorg i hjärtat lämnade vi Messolongi och kunde njuta av segling och besök på ankarplatser under försäsongen i april då det inte är så mycket båtar i farten. Fortfarande var det en hel del fronter som passerade men också perioder av riktigt fint väder. Under sommaren växte beslutet fram att sälja Sarita så vi prioriterade att återbesöka platser vi har trivts i, så det blev flera besök till både Mytikas och Vonitsa och dessutom en längre cykeltur runt på Meganisi.

Videon visar lite av vad vi upplevt under våren och sommaren ombord på Sarita bland de grekiska öarna i Joniska havet.

/

Share Button
Views: 72

Magnus Lindén

Jag, Magnus Lindén, som skapat denna hemsida är en person vars passion för segling och upplevelser förknippade med segling började i tonåren och har följt mig genom åren även om formen och omfattningen skilts sig åt över tid. Det har varit en tonårstid med träbåtar, en karriär som charterskeppare på världshaven, en period som frilansjournalist för båttidningar i kombination med leveransseglingar, en lugnare tid med familjeliv, 8-5 jobb och semestersegling i skärgården och nu en upptrappning av båtlivet igen med inköp av en Solitaire 52:a som ligger i Medelhavet. Erfarenheterna från mitt seglarliv har jag samlat i boken Bortom horisonten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »